Останній дзвоник: коли він буде у Київській області
Останній дзвоник: коли він буде у Київській області

Останній дзвоник: коли він буде у Київській області

Останній дзвоник: коли він буде у Київській області

У школярів скоро завершиться навчальний рік.

Через повномасштабну агресію Росії, в Україні змінився освітній процес. Деякі школи перейшли на онлайн навчання через війну. Заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко розповіла, коли пролунає останній дзвоник у школах.

Осипенко пояснила, що у Київській області освітнім закладам рекомендовано не проводити гучних масових заходів з нагоди завершення навчального року та випускних вечорів.

Вона зазначила, що у 66 громадах Київщини свято останнього дзвоника відбудеться до 31 травня. Так, окремі освітні заклади решти громад завершать навчання до 7  та 14 червня відповідно. Термін навчання в них продовжили зважаючи на більшу тривалість канікул взимку.

«Потрібно зважати, в першу чергу, на  вимоги безпеки, місткість укриттів у закладах освіти. Багато шкіл приймають рішення про проведення замість святкувань благодійних акцій, ярмарків на підтримку Збройних Сил України», – сказала Осипенко.

У цьому навчальному році загалом у Київській області функціонувало 620 шкіл, з них 63 приватних. 97% закладів освіти мали змогу працювати в очному та змішаному форматі.

«Цьогоріч в області майже 58 тисяч випускників закладів загальної середньої освіти. Свої перші свідоцтва про початкову освіту отримають  23,7 тисячі учнів 4 класу. Навчання в 9 класі завершують 22,9 тисячі школярів, в 11 класі – 11,3 тисячі учнів», – йдеться у повідомленні.

Чиновниця додала, що у закладах загальної середньої освіти  триває набір до 1 класів.

«У новому навчальному році планується відкрити 990 перших класів, де будуть навчатися понад 20,6 тисячі першокласників. Прогнозовано у 10 класах продовжать навчання 13 тисяч учнів», – сказала вона.

Раніше ми писали, коли у школах розпочнуться літні канікули в цьому році.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader