ЗСУ відійшли з позицій в Очеретиному: що відбувається на Донбасі
ЗСУ відійшли з позицій в Очеретиному: що відбувається на Донбасі

ЗСУ відійшли з позицій в Очеретиному: що відбувається на Донбасі

Російська армія не жалкує свій особовий склад та військову техніку. А для українців маленький "відступ" не є досить важливим у тактичному понятті та зберігає життя бійців.

Підрозділи українських військових відійшли з позицій в районі селища Очеретине Донецької області. За словами речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назара Волошина, ЗСУ відійшли на підготовленіші та захищеніші рубежі. Про це він повідомив у коментарі "Суспільне Донбас".

"Позиції українських захисників були зруйновані й тримати там особовий склад було загрозою для життя українських військових. Підрозділи ЗСУ відійшли на підготовленіші та більш захищені позиції", — сказав Назар Волошин.

Він наголосив, що армія РФ не жалкує свій особовий склад та військову техніку, тоді як для українських бійців маленький "відступ" не є досить важливим у тактичному понятті, він зберігає життя людей.

Волошин зауважив, в інтересах збереження життя бійців приймають рішення щодо передислокації підрозділів на другу лінію оборони, якщо позиції на першій лінії не становлять тактичної або стратегічної важливості, а саме окупанти не залишили там жодної вцілілої будівлі, а після бомбардувань та артобстрілів там спостерігається майже "космічний ландшафт".

Ситуація біля Очеретиного

У Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом 14 травня на Покровському напрямку бійці відбили 33 ворожі атаки на напрямках Очеретине — Новоолександрівка, Архангельське – Євгенівка, Архангельське – Калинове, Архангельське – Новоолександрівка, Соловйове — Сокіл; Очеретине – Соловйове, Новобахмутівка – Соловйове, Семенівка — Новоселівка Перша, Семенівка – Уманське, Орлівка — Новоселівка Перша, Тоненьке — Уманське, Тоненьке – Нетайлове, Піски – Нетайлове.

Тоді як військовим ЗСУ на цьому напрямку фронту довелося змінити позиції для збереження життя особового складу та покращення тактичного положення на окремих напрямках.

Нагадаємо, 10 травня лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" повідомив, що біля Очеретиного Донецької області тривали запеклі бої, українським бійцям доводилося відбиватися в окопах. За його словами, зусиллями різних підрозділів вдалося зупинити просування ворога та уникнути катастрофічних наслідків.

Того ж дня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк розповів, що в найближчі два місяці може наступити критична фаза війни. Він зауважив, що РФ кидає всю боєздатну зброю, аби випробувати виснажені українські війська.

Теги за темою
Збройні сили України Донбас Донецька область
Джерело матеріала
loader