Близька зустріч: супутник сфотографував Міжнародну космічну станцію, що пролітає повз
Близька зустріч: супутник сфотографував Міжнародну космічну станцію, що пролітає повз

Близька зустріч: супутник сфотографував Міжнародну космічну станцію, що пролітає повз

На новому зображенні орбітальна станція представлена в трохи іншому вигляді.

Австралійська компанія HEO Robotics, яка за допомогою своїх супутників спостерігає за рухом різних об'єктів на орбіті, показала приголомшливий знімок Міжнародної космічної станції (МКС). Його зробив один із супутників компанії з відстані 69 км, пише Space.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Компанія HEO Robotics використовує своє угруповання супутників для того, щоб отримувати фотографії з високою роздільною здатністю інших супутників на орбіті. Таким чином клієнти компанії отримують інформацію про стан своїх орбітальних апаратів.

Цього разу один із супутників HEO Robotics сфотографував пролітаючу повз МКС, яка в цей час перебувала над Індійським океаном. Супутник перебував на відстані 69 км від орбітальної станції і обидва об'єкти рухалися зі швидкістю 6 км/с відносно один одного. Це дало змогу супутнику зробити досить гарне зображення МКС.

Цього разу один із супутників HEO Robotics сфотографував пролітаючу повз МКС, яка в цей час перебувала над Індійським океаном. Супутник перебував на відстані 69 км від орбітальної станції і обидва об'єкти рухалися зі швидкістю 6 км/с відносно один одного
Фото: space.com

У лютому цього року, як уже писав Фокус, компанія HEO Robotics отримала зображення супутника ERS-2 Європейського космічного агентства (ЄКА), який 16 років проводив спостереження за нашою планетою. Коли супутник почав вхід в атмосферу Землі, то були зроблені знімки цього об'єкта, який вже не працював з 2011 року.

У ЄКА подбали про те, щоб ERS-2 увійшов в атмосферу над океаном і нарешті завершив своє тривале перебування в космосі в непрацюючому стані.

А минулого року, як уже писав Фокус, компанія HEO Robotics випустила відеоролик, створений на основі зображень зі своїх супутників, на якому можна побачити процес будівництва китайської орбітальної станції "Тяньгун".

На відео показано, як спочатку працює тільки основний модуль станції "Тяньхе", а потім до нього приєднуються модулі "Веньтянь" і "Ментянь". Таким чином станція набула своєї характерної форми літери Т. Будівництво станції "Тяньгун" тривало півтора року.

Як уже писав Фокус, двометровий прибулець із космосу впав на ферму жителя Канади. Фермер планує продати 40-кілограмовий шматок обгорілого металу, щоб зібрати гроші на будівництво хокейного поля.

Також Фокус писав про те, що 6-річна місія на Меркурій опинилася під загрозою. Місія BepiColombo зіткнулася із серйозною проблемою на завершальному етапі.

Теги за темою
Космос
Джерело матеріала
loader
loader