Експерт Олександр Мусієнко розповів, про що путін домовився із Сі на зустрічі
Експерт Олександр Мусієнко розповів, про що путін домовився із Сі на зустрічі

Експерт Олександр Мусієнко розповів, про що путін домовився із Сі на зустрічі

Про це він розповів у своєму блозі.

«Підтримка пошуку рішення по припиненню вогню, по перемир'ю в російському формулюванні. Це те, що підтримав Китай. Знову ж таки, це привіт усім тим, хто вірить у те, що Китай може відіграти конструктивну роль. Ну, Китай зараз активізувався, він шукає дійсно рішення про припинення вогню, перемир'я тощо, але точно це не з якихось українських умов, не варто на це розраховувати і очікувати», - стверджує Олександр Мусієнко.

По-друге, продовжує він, звичайно, путін і Сі говорили про економіку, взаємодію, очевидно, торкнулись питань технологій подвійного призначення, які можна використовувати для виробництва ракет і зброї, як їх транспортувати в обхід санкцій через другі-треті країни.

«Financial Times про цей візит зазначило, що росія і Китай не мають двостороннього оборонного договору, як у США є з їхніми союзниками, але вони впевнені, що це не заважає їхньому військовому співробітництву. І я чомусь впевнений, що саме так і є. І тут справа не в демонізації», - зазначає Олександр Мусієнко.

Як він пояснює, зараз на Заході певною мірою переключається фокус на Китай, мовляв, це першочергове зло, але не можна дозволити у цьому контексті забувати про росію. Адже, підкреслює експерт, справа не тільки в Китаї, протидіяти потрібно передусім росії.

Також Politeka писала про те, що Мусієнко розповів, чи варто шукати російський слід у замаху на Фіцо.

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader