Росія оголосила про початок навчань із застосування тактичної ядерної зброї: що відбувається
Росія оголосила про початок навчань із застосування тактичної ядерної зброї: що відбувається

Росія оголосила про початок навчань із застосування тактичної ядерної зброї: що відбувається

Країна-агресорка Росія розпочала перший етап навчань із практичним відпрацюванням підготовки та застосування тактичної ядерної зброї. Навчання розгорнули у Південному військовому окрузі РФ.

Про це повідомило Міноборони РФ. Російське відомство також показало кадри з цих навчань.

У рамках цього етапу ворог відпрацьовуватиме навчально-бойові завдання з ОТРК "Іскандер". Зокрема, росіяни мають намір спорядити спеціальними боєприпасами ракети-носії та потай висунутися в призначений позиційний район для підготовки до проведення ракетних пусків.

Крім того, авіація ворога планує відпрацювати спорядження літаків аеробалістичними гіперзвуковими ракетами "Кинжал" зі спеціальними боєголовками та їх вильоти у призначені райони патрулювання.

У російському міноборони заявили, що навчання проводять нібито у відповідь "на провокаційні заяви та погрози" окремих західних офіційних осіб.

Варто зазначити, що водночас із початком навчань з застосування тактичної ядерної зброї, Росія заявила, що збирається в односторонньому порядку змінити кордон із Литвою та Фінляндією у Балтійському морі.

Як повідомляв OBOZ.UA:

6 травня, у Росії анонсували навчання нестратегічних ядерних сил. Окупанти заявили, що ці навчання спрямовані на підтримку готовності особового складу та техніки для реагування на "провокаційні заяви та погрози" окремих західних офіційних осіб на адресу РФ.

У Вашингтоні відреагували на заяви РФ про військові навчання з використанням тактичної ядерної зброї, назвавши цю риторику Кремля безвідповідальною. При цьому США заявили, що наразі не бачить ознак підготовки до застосування такої зброї у війні проти України.

Зі свого боку в ЄС наголосили, що черговими ядерними погрозами Кремль демонструє зацікавленість в ескалації.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader