Відключення світла в Україні скасували до вечора: який тепер графік
Відключення світла в Україні скасували до вечора: який тепер графік

Відключення світла в Україні скасували до вечора: який тепер графік

В Україні 21 травня графіки відключення електроенергії діятимуть уже не цілий день, як планувалося раніше. Так, з 11:00 до 17:00 обмеження скасовуються у всіх регіонах. Це означає, що вечірні відключення за графіками почнуть діяти після 17 вечора, світло вимикатимуть у тих регіонах, які перевищать ліміти.

Про це повідомили в "Укренерго". "Сьогодні з 00:00 до 11:00 у всіх регіонах України для промислових та побутових споживачів діяли графіки погодинних відключень. Зараз з 11:00 до 17:00 диспетчерський центр "Укренерго" скасував обмеження споживання у всіх областях. Це стало можливим завдяки зменшенню хмарності у всіх регіонах", – заявили енергетики.

Ясна погода дала змогу збільшити виробництво електроенергії на сонячних електростанціях. Відповідно, дефіцит в енергосистемі знизився. Крім того, українська енергосистема одержує надлишок струму з Польщі.

"За можливості перенесіть заплановані на вечір або на ніч користування енергоємними приладами на ці денні години. Увечері графіки погодинних відключень діятимуть у всіх регіонах України для промислових та побутових споживачів з 17:00 до 24:00", – попередили в "Укренерго".

Доповнюється...

Джерело матеріала
loader