"Це геноцид": прокуратура опублікувала момент удару по "Епіцентру" у Харкові
"Це геноцид": прокуратура опублікувала момент удару по "Епіцентру" у Харкові

"Це геноцид": прокуратура опублікувала момент удару по "Епіцентру" у Харкові

Харківська обласна прокуратура показала, як росіяни вдарили по гіпермаркету, у той час повному людей. Наразі відомо по двох загиблих.

Вдень 25 травня, близько 16:00 ЗС РФ завдали авіаудар по Київському району м. Харкова, влучивши по території будівельного гіпермаркету, в якому перебувало більше ніж 200 людей. Про це інформує Харківська обласна прокуратура.

Після вибуху спалахнула масштабна пожежа, йдеться у повідомленні. Наразі відомо про двох загиблих співробітників будівельного гіпермаркету. 25 людей отримали поранення, а десять співробітників "Епіцентру" не виходять на звʼязок.

Рятувальні роботи тривають, наголошують у відомстві.

Вже розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

У прокуратурі наголошують, що чергова ціллю держави-агресора став будівельний супермаркет у великому районі міста, де немає жодного військового обʼєкта.

Також там опублікували відео моменту удару по гіпермаркету.

"Персонал, відвідувачі з дітьми, перехожі… Це геноцид", — підкреслили у відомстві.

У ДСНС уточнили, що внаслідок авіаударів по будівельному гіпермаркету постраждали 33 людини.

Нагадаємо, адміністрація "Епіцентру" повідомила, що до влучання в будівельний гіпермаркет в Харкові пролунала повітряна тривога, але працівники та відвідувачі не встигли евакуюватися. Два удари по центральній частині будівлі сталися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку.

Теги за темою
війна Харків Прокуратура
Джерело матеріала
loader