ДТЕК розширили час графіків відключень світла 25 травня
ДТЕК розширили час графіків відключень світла 25 травня

ДТЕК розширили час графіків відключень світла 25 травня

"Укренерго" змінило графік відключень електроенергії на 25 травня у всіх областях, включаючи Київську, Одеську, Донецьку та Дніпропетровську. Відключення заплановані з 20:00 до 24:00, у той час, як протягом дня відключень не планується. Про це повідомили в енергокомпанії ДТЕК.

Протягом війни після повномасштабного вторгнення через окупацію і руйнування енергосистема України втратила близько 55% доступних генеруючих потужностей. І найбільше постраждали саме регулюючі! Зруйновано понад 90% потужностей ТЕС і майже 60% – ГЕС.

Наслідки втрат цих потужностей Україна вже відчуває: віялові відключення повернулися як для промисловості, так і для побутових споживачів. Уряд та НКРЕКП спрощують процедури приєднання малої генерації до мережі. 

  • Як заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, українці мають готуватись до того, що будуть вимкнення світла не лише влітку, але й у зимовий період, адже взимку споживання електроенергії зростає. Кудрицький наголосив, що на українців "очікує непроста зима".
  • Україна повернулася до графіків відключень світла 14 травня через ракетні удари Росії з 22 березня по 8 травня. Під час цих атак було пошкоджено всі великі теплові- та гідроелектростанції. 
Джерело матеріала
loader