Відключення світла можуть повернутися будь-якої миті: як дізнатися графік у Києві
Відключення світла можуть повернутися будь-якої миті: як дізнатися графік у Києві

Відключення світла можуть повернутися будь-якої миті: як дізнатися графік у Києві

У Києві 28 травня наразі не планується застосовувати графіки відключень електроенергії. Однак у разі виникнення дефіциту в енергосистемі обмеження можуть запровадити будь-якої миті. У такому разі мешканці столиці можуть дізнатися, коли не буде світла за тією чи іншою адресою з погодинного графіка, складеного енергокомпанією ДТЕК.

Про точний режим відключень також повідомляє ДТЕК. "Ситуація вкрай мінлива. Будь ласка, використовуйте світло ощадливо", – попередили енергетики.

Графік відключень світла: де дізнатися і який діє

Щоб дізнатися свої години відключень, у Києві не обов'язково знати номер групи чи черги. Графік шукається за конкретною адресою за допомогою таких ресурсів:

Кияни також мають можливість отримувати повідомлення про час відключення у застосунку "Київ Цифровий ". Для цього потрібно зареєструвати свою адресу в системі.

У Києві для кожного побутового споживача години в добі поділені на три категорії залежно від режиму подачі електроенергії. У графіках ці категорії мають колірні позначення:

  • білий – світло точно є;
  • темно-сірий – гарантоване відключення (якщо в цей час застосовуються погодинні графіки);
  • світло-сірий – можливі відключення.
Як виглядає графік відключень світла у Києві.

Кожне гарантоване вимкнення триває до 4 годин, а гарантована наявність електрики – по 2 години. Максимальний час без світла (з годинми можливих відключень) для кожної групи – сумарно 18 годин на добу. Гарантовані відключення від 9 до 12 годин, залежно від дня тижня.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше у Кабміні вирішили, кому пріоритетно надавати електроенергію. У переліку – ТЦК, органи влади та деякі підприємства.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader