Роналду став найкращим бомбардиром чемпіонату Саудівської Аравії та встановив два нові рекорди
Роналду став найкращим бомбардиром чемпіонату Саудівської Аравії та встановив два нові рекорди

Роналду став найкращим бомбардиром чемпіонату Саудівської Аравії та встановив два нові рекорди

39-річний португалець побив рекорд саудівської ліги за кількістю забитих голів за один сезон.

Форвард "Аль-Насра" Кріштіану Роналду став найкращим бомбардиром чемпіонату Саудівської Аравії за підсумками сезону-2023/24.

У домашньому матчі заключного туру проти "Аль-Іттіхада" 39-річний португалець оформив дубль, чим допоміг своїй команді перемогти з рахунком 4:2.

Таким чином, Кріштіану виграв бомбардирські перегони турніру, забивши за сезон 35 голів – для цього йому знадобився 31 поєдинок. Він на 7 м'ячів випередив найближчого переслідувача – нападника "Аль-Хіляля" Александара Мітровича. Також в активі Роналду 11 асистів.

Португальський феномен встановив новий рекорд чемпіонату Саудівської Аравії за кількістю голів в одному сезоні. За цим показником він обійшов марокканця Абдерразака Хамдалла, який забив 34 м'ячі у складі "Аль-Насра" у саудівській лізі в кампанії-2018/19.

Крім цього, Роналду встановив ще одне унікальне досягнення. Кріштіану – перший футболіст в історії, який став найкращим бомбардиром у чотирьох різних лігах. Раніше йому це вдавалося у Ла Лізі (тричі), Серії А та АПЛ.

Зазначимо, що цього сезону Роналду зіграв 43 матчі за "Аль-Наср" у всіх турнірах, забив 42 голи та зробив 13 асистів.

"Аль-Наср" посів друге місце у підсумковій турнірній таблиці чемпіонату Саудівської Аравії. Підопічні екстренера донецького "Шахтаря" Луїша Каштру відстали від "Аль-Хіляля" на 14 очок.

Нагадаємо, Роналду став гравцем "Аль-Насра" наприкінці грудня 2022 року, підписавши контракт до літа 2025-го. У саудівському клубі він заробляє "космічні" 200 мільйонів доларів на рік.

Раніше КріРо виступав за лісабонський "Спортинг" (2002-2003), "Манчестер Юнайтед" (2003-2009, 2021-2022), мадридський "Реал" (2009-2018) і туринський "Ювентус" (2018-2021).

Олімпіакос – Фіорентина: де дивитися і ставки букмекерів на фінал Ліги конференцій

"Лунін провів фантастичний сезон": Анчелотті висловився про вибір голкіпера на фінал Ліги чемпіонів

Україна в єврокубках-2024/25: хто та де гратиме, коли жеребкування та перші матчі

Джерело матеріала
loader