Чому в жодному разі не можна відкривати ноутбук, тримаючись за кут екрану
Чому в жодному разі не можна відкривати ноутбук, тримаючись за кут екрану

Чому в жодному разі не можна відкривати ноутбук, тримаючись за кут екрану

Як правило, ніхто з нас не замислюється над тим, чи правильно експлуатуємо свій ноутбук . Водночас деякі, "нешкідливі" на наш погляд, звичайні маніпуляції з гаджетом можуть не просто позначитися на швидкості його роботи, а й призвести до поломки.

Так стало відомо, що звичка постійно піднімати кришку ноутбука за один кут - шкідлива, яка з часом може призвести до поломки. І справді, відкриваючи ноутбук, багато користувачів забувають про те, що піднімають не просто "кришку", а екран.

Адже екран переносного комп'ютера відрізняється крихкістю. Особливо в тому випадку, якщо пристрій не можна віднести до категорії якісних та дорогих.

Якщо утримувати за кут екран почне гнутися через нерівномірне навантаження, адже петлі кришки сконструйовані так, щоб нести однакове навантаження і зліва, і праворуч. Один необережний рух – і екран серйозно пошкодиться.

Важливо!

  • Відкривати ноутбук потрібно або двома руками (тримаючись ними за обидва верхні кути), або однією рукою (встановивши її приблизно в середині верхньої частини кришки).

І ще кришку ноутбука слід відкривати повільно, без ривків, при закритті не варто нею плескати.

До речі, якщо часто відкривати та закривати кришку ноутбука, то рано чи пізно ця шкідлива звичка приведе до виведення петель кришки гаджета з ладу.

І ще, в кіно ми часто бачимо, як хакери, успішно завершивши зламування секретного об'єкта, ефектно закривають кришку свого ноутбука з потужною бавовною. Це виглядає стильно, однак у реальному житті необережне закриття кришки може призвести до розбиття екрану. Особливо небезпечно закривати кришку не дивлячись, якщо на клавіатурі залишені навушники - це може призвести не тільки до пошкодження екрана, але і гарнітури.

Читайте також:

Як продовжити час роботи ноутбука, якщо немає світла: корисні лайфхаки

Ноутбук раптово вимкнувся і більше не включається: 3 кроки для вирішення проблеми

Що робити, якщо ноутбук завис: головні причини та як діяти

Джерело матеріала
loader
loader