Росіяни пошкодили Дніпровську ГЕС: споруду перекрили для обстеження, — Федоров
Росіяни пошкодили Дніпровську ГЕС: споруду перекрили для обстеження, — Федоров

Росіяни пошкодили Дніпровську ГЕС: споруду перекрили для обстеження, — Федоров

Рух греблею Дніпровської ГЕС, повідомив очільник Запорізької ОВА, буде тимчасово призупинений. За даними "Укргідроенерго", ЗС РФ вночі атакували дві гідроелектростанції, внаслідок чого обладнання отримало критичні пошкодження.

Протягом вихідних, 1 та 2 червня, у Запоріжжі буде перекритий рух на Дніпровській гідроелектростанції. Про це повідомив керівник Запорізької ОВА Іван Федоров.

За його словами, після детального детального обстеження наслідків ворожого ракетного удару було прийнято рішення не відкривати рух греблею. За суботу та неділю профільні служби мають зробити все необхідне, щоб максимально убезпечити учасників руху, — зазначив він, закликавши скористатися іншими мостовими переходами через річку Дніпро на території Запоріжжя.

Як уточнили у патрульній поліції, обʼїзд здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна — вул. Січі — вул. Таганська), а також через Нові мости та Хортицький район.

В "Укргідроенерго" повідомили, що ворог обстріляв енергетичні обʼєкти в пʼяти регіонах України, під ударом опинились дві гідроелектростанції, внаслідок чого обладнання отримало критичні пошкодження.

З початку повномасштабного вторгнення Росією, як нагадують в енергетичній компанії, було знищено Каховську ГЕС, випущено понад 110 ракет по всім ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго.

Запорізька обласна прокуратура тим часом розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)

Нагадаємо, сьогодні вночі, 1 червня, російські війська провели масований обстріл української енергетичної інфраструктури, атакувавши енергооб'єкти в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Теги за темою
війна Запоріжжя енергетика
Джерело матеріала
loader
loader