Карта бойових дій в Україні 1 червня
Карта бойових дій в Україні 1 червня

Карта бойових дій в Україні 1 червня

Сьогодні, 1 червня, в Україні розпочався 829 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають на Харківщині, а українці намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 1 червня.

Офіційні особи США та Німеччини підтвердили, що Сполучені Штати та Німеччина змінили свою політику, дозволивши Україні використовувати надану США та Німеччиною зброю для завдання ударів по території Росії з деякими обмеженнями.

31 травня українські сили завдали серії безпілотних та ракетних ударів по російській радіолокаційній системі дальньої дії в окупованому Криму та нафтобазі у Краснодарському краї.

31 травня Україна та Росія провели обмін військовополоненими, перший обмін військовополоненими з 8 лютого.

Російські війська нещодавно просунулися в районі Вовчанська, Авдіївки та Донецька.

Карта бойових дій в Україні 1 червня фото 1Карта бойових дій в Україні 1 червня фото 1

Російські війська нещодавно, 31 травня, незначно просунулися на північний схід від Харкова на тлі позиційних боїв, що продовжуються. Геолоковані кадри, опубліковані 31 травня, показують, що російські війська нещодавно трохи просунулися в межах східної околиці Волчанська (на північний схід від Харкова).

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

У Генштабі України повідомили, що російські війська 30 і 31 травня вели наступальні операції на Сіверському напрямку в районі Вимки, Берестового (обидва на південний схід від Сіверску) та Роздоліква (на південь від Сіверска). 

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Донецька на тлі російських наступальних операцій.

Російське джерело заявило, що українські дрони з виглядом від першої особи (FPV) заважають російським військам використовувати техніку для підтримки піхоти біля Красногорівки. Бої тривали на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки, Костянтинівки, Парасков'ївки та Водяного.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

30 і 31 травня російські війська провели наступи в районі Роботина, Вербового (на схід від Роботина), Малої Токмачки, Малих Щербаків (на північний захід від Роботина) та Новоандріївки (на північний захід від Роботина).

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org
Джерело матеріала
loader
loader