Хезболла знищила макет "Залізного купола": чому ПТРК Almas є проблемою для Ізраїлю
Хезболла знищила макет "Залізного купола": чому ПТРК Almas є проблемою для Ізраїлю

Хезболла знищила макет "Залізного купола": чому ПТРК Almas є проблемою для Ізраїлю

Бойовики показали кадри ураження з протитанкового ракетного комплексу Almas. Ураження може означати проблему для Ізраїлю.

6 червня бойовики угруповання "Хезболла" показали ураження пускової установки ЗРК "Залізний купол", який виявився макетом. Проте у The War Zone пояснили, чому ПТРК Almas є загрозою для Ізраїлю.

Бойовики показали кадри ураження "Залізного купола" вперше, але дослідники виявили, що транспортно-пускова установка виявилася макетом. Атака відбулася на ізраїльському форпості у Рамот-Нафталі поблизу кордону з Ліваном. Інцидент підкреслює проблеми із силовим захистом важливих обʼєктів від низькоякісної зброї.

ПТРК Almas, яким атакували військовий обʼєкт в Ізраїлю, виробляється в Ірані. Він вважається копією ізраїльського комплексу SPIKE. Ще у 2006 році були затрофеєні ізраїльські установки й скопійовані. Almas летить на високій швидкості до своєї цілі, а керування може відбуватися людиною після пуску, що робить його дуже точним на відстані кількох кілометрів.

Уражений макет "Залізного купола"

У виданні не виключають, що Ізраїль навмисно встановив макет пускової "Залізного купола", щоб краще уявити принцип дії Almas і отримати інформацію, звідки запускають протитанкові ракети. "Демократизація" високоточної зброї означає, що навіть комплекси по типу "Залізного купола" потребують додаткового захисту малої дальності, щоб захищати від загроз дуже низького класу.

Нагадаємо, 9 квітня морська версія "Залізного купола" вперше здійснила перехоплення безпілотників.

Раніше ЗМІ писали, що Rheinmetall пропонує країнам ЄС створити аналог "Залізного купола".

Джерело матеріала
loader
loader