Помер пес Вася, який відгриз собі лапу, щоб втекти від окупантів
Помер пес Вася, який відгриз собі лапу, щоб втекти від окупантів

Помер пес Вася, який відгриз собі лапу, щоб втекти від окупантів

Помер український пес-розвідник Вася, який відгриз собі лапу, аби втекти з полону окупантів. Собака пройшов тривалу реабілітацію у Польщі, де йому зробили протез. Проте, на жаль, серце воїна не витримало, і він помер від важкої хвороби. Про це повідомив 24 канал.

Пес Вася породи кане-корсо став відомим у січні 2022 року. Тоді про цього пса-бійця написала волонтерка і військова Олена Білозерська у Facebook. Він кілька років служив разом з українськими розвідниками морпіхами в зоні проведення ООС на Донбасі. Місяцями жив у бліндажі нарівні з іншими бійцями, стояв на посту, носив розвантажку, дружив з бліндажними котами.

Але одного дня Вася зник. Його шукали, а коли підняли дрон, побачили, що пес потрапив у пастку - просто перед окопами бойовиків заплутався у дроті. Врятувати його було майже нереально, бо туди не пролізеш непомітно. Однак розвідники все одно планували вночі йти на евакуацію собаки, але не встигли… Васька прийшов - відгриз собі лапу і прийшов на трьох. Не захотів лишатися в полоні. Після цього Васю відвезли в село до батьків господаря. А згодом у Польщі йому виготовили протез.

  • 28 травня у Держприкордонслужбі повідомили, що бельгійська вівчарка Баріна народила 10 цуценят у Кінологічному навчальному центрі ДПСУ. Цуценятам вже два тижні. 
  • 24 травня стало відомом, що у віці 18,5 року помер собака породи сіба-іну Кабосу - героїня мемів про Doge. Про смерть тварини повідомила її господиня Ацуко Сато.
Теги за темою
Тварини
Джерело матеріала
loader
loader