Організатори KyivPride заявили про візит ТЦК та підвищену увагу до учасників Маршу
Організатори KyivPride заявили про візит ТЦК та підвищену увагу до учасників Маршу

Організатори KyivPride заявили про візит ТЦК та підвищену увагу до учасників Маршу

Громадська організація " KyivPride ", яка займається підготовкою до Маршу районності в столиці, заявила про виборчу увагу представників ТЦК у Києві до ЛГБТК+ події. Про це повідомляє KyivPride у Facebook.

- 8 червня під час підготовки вечірки Рейвах Прайд ГО „UkrainePride” до місця проведення події (арт-центр Closer) прибули представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) Подільського району м. Києва. Вони перевіряли документи у всіх присутніх і намагалися забрати чоловіків, які не мають необхідних документів, на проходження військово-лікарської комісії (ВВК), - розповіли в організації.

У KyivPride додали, що проводять благодійний фестиваль 9 червня на цій же локації та розуміють, що ця ситуація може повторитися. Вони також наголосили, що ці заходи орієнтовані на підтримку захисників та захисників.

В організації зазначили, що розуміють важливість мобілізації та проведення необхідних заходів для її забезпечення, але обурюються, що серед усіх масових культурних та освітніх заходів у Києві представники ТЦК обрали для перевірки лише ЛГБТК+ подію. Такі дії вони розцінюють як "цілеспрямований тиск на прайд-рух в Україні".

  • 5 червня у КМДА заявили, що головною проблемою як для організаторів КиївПрайду, так і для правоохоронців, які мають забезпечити порядок під час його проведення, залишається безпекове питання.
  • Вперше з 2022 року громадська організація "KyivPride" планує провести Марш Рівності у Києві.
Джерело матеріала
loader