У ВР пропонують обмежити повноваження ТЦК через постійні скандали з військкоматами
У ВР пропонують обмежити повноваження ТЦК через постійні скандали з військкоматами

У ВР пропонують обмежити повноваження ТЦК через постійні скандали з військкоматами

Наразі профільний парламентський комітет опрацьовує варіанти, щоб не допустити у майбутньому інцидентів з представниками військкомату, як в Одесі.

У парламентському комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки обговорюють варіант передачі функцій ТЦК до цивільних органів. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник голови цього комітету, нардеп Єгор Чернєв

Зокрема він прокоментував бійку між працівниками "швидкої допомоги" і ТЦК, яка відбулася 11 червня в Одесі.

"Це насправді ганебна ситуація, коли військові починають битися з лікарями — я такого ще не бачив", — зазначив депутат.

Також він додав, що у профільному комітеті ВР зараз опрацьовують варіанти, як не допустити повторення таких ситуацій в майбутньому.

"І один із варіантів — наразі рівні обговорення, — це передавання функцій ТЦК якимсь цивільним органам. Тобто, можливо, вивести зі Збройних сил чи з Міністерства оборони. Але це – один із варіантів", — пояснив Чернєв.

Також парламентар додав, що комітет чекає від уряду чітко виписаних норм бронювання — підзаконних актів до закону про мобілізацію, виписаних Кабміном.

"Ми також ставимо питання Кабміну, чому так довго. Нещодавно була прийнята одна з постанов, але це однаково не найдосконаліша версія щодо питань бронювання. Це постійний процес, який налагоджується, але поки він налагоджується, трапляються такі ситуації", — зробив підсумок депутат.

Як відомо, 11 червня в інтернеті опублікували відео бійки працівників ТЦК та медиків "швидкої" в Одесі. В ТЦК відреагували на інцидент. Натомість у швидкій допомозі розповіли свою версію.

У свою чергу уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець висловився про бійку представників Одеського обласного ТЦК та медиків. Зокрема він назвав неприпустимим цей випадок та пообіцяв тримати його на контролі.

Теги за темою
Одеса
Джерело матеріала
loader