Після місяців випробувань: Канада передасть Україні понад 2000 ракет CRV7, — міністр оборони
Після місяців випробувань: Канада передасть Україні понад 2000 ракет CRV7, — міністр оборони

Після місяців випробувань: Канада передасть Україні понад 2000 ракет CRV7, — міністр оборони

Міністр Білл Блер анонсував відправку ЗСУ боєприпасів до стрілецької зброї, а також 29 дистанційних систем озброєння для використання на легкоброньованій техніці.

Найближчим часом Канада почне відправку в Україну броньованих машин, дронів і ракет. Про це заявив міністр оборони країни Білл Блер перед зустріччю міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі 13 червня, пише "Укрінформ".

"Я оголошую, що Канада надасть Україні 2,3 тисячі канадських Rocket Vehicle 7s. Вони раніше використовувалися Королівськими ВПС Канади на наших літаках CF-18", — сказав Блер.

За його словами, останні кілька місяців у Канаді проводилися випробування цих ракет, щоб переконатися в їхній справності перед тим, як передати їх Україні.

"І ми продовжуємо випробовувати ще 80 тисяч цих ракет CRV7, і чекаючи на результати цих випробувань, ми маємо намір надіслати більше пакунків із ракетами нашим українським партнерам у майбутньому.... Також цього тижня Канада починає поставки в Україну нового парку з 50 броньованих машин", — повідомив міністр.

Він також анонсував відправку ЗСУ боєприпасів до стрілецької зброї, а також 29 дистанційних систем озброєння для використання на легкоброньованій техніці.

"І мені приємно відзначити, що в найближчі кілька тижнів ми почнемо відправляти перші партії з 900 дронів в Україну. Поки що Канада виділила понад 14 мільярдів доларів допомоги Україні, і ми продовжуватимемо підтримувати її всіма можливими способами", — сказав Блер.

Відповідаючи на запитання про передачу Україні систем ППО, він зазначив, що Канада не має систем Patriot, але зобов'язалася надати систему NASAMS.

"Ми з'ясували, що найшвидший спосіб зробити це — коаліція зі Сполученими Штатами", — додав міністр.

Що таке Rocket Vehicle 7s

Штурмова ракета зі складним оперенням. Вона була представлена на початку 1970-х років. CRV7 донині залишається однією з найпотужніших ракет класу "повітря-земля" і поступово стає фактичним стандартом для сил Заходу за межами Сполучених Штатів.

Нагадаємо, у НАТО відповіли наможливість застосування F-16 для ударів по Росії. Україна має законне право на використання зброї, яку надали західні партнери, для ударів по військових об'єктах у Росії. Це, вважає генсек Альянсу, є лише захистом.

Також глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус назвав рік, коли може початися війна між Росією і НАТО. Він зазначив, що потрібно "відновити здатність стримування" до цього часу. Німецьку армію планують поповнити на понад 20 тисяч "найбільш мотивованих" бійців.

Теги за темою
Україна війна Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader