Представники ТЦК побилися з цивільними, скандальне відео облетіло мережу: що каже військкомат
Представники ТЦК побилися з цивільними, скандальне відео облетіло мережу: що каже військкомат

Представники ТЦК побилися з цивільними, скандальне відео облетіло мережу: що каже військкомат

Сьогодні, 10 червня, в місті Мерефа відбулася бійка між військовослужбовцями та цивільними чоловіком і жінкою. На цей інцидент відреагував Харківський обласний територіальний центр комплектування та соціального захисту. Про це пише пресслужба Харківського ОТЦК.

ТЦК вбачають у вказаному інциденті ще один приклад маніпулятивного спотворення інформації під час оповіщення військовозобов'язаних.

Представники військкомату пояснюють, що їхні працівники запропонували громадянину пред'явити військово-облікові документи. У відповідь на це "отримали відмову у грубій формі" і запропонували зачекати прибуття співробітників Національної поліції для подальшого розгляду ситуації.

Відзначається, що після цього декілька громадян, можливо родичі того, хто відмовився називатись та надавати будь-які документи, накинулися на військовослужбовців з грубими висловлюваннями, образами їх гідності та завдали декількох ударів, використовуючи предмет, схожий на палицю.

Один з військовослужбовців отримав тілесні ушкодження. Розпочато кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень військовослужбовцю під час виконання ними службових обов'язків.

У ТЦК стверджують, що їхні працівники спочатку намагалися уникнути конфлікту і тільки потім були змушені відстоювати себе. Цей етап конфлікту зафіксовано на опублікованих відеозаписах, а фрагменти відео перед бійкою не поширили в Мережі.

Як додали у Харківському ОТЦК, за фактом цього інциденту призначено службову перевірку, розпочато досудове розслідування органами Національної поліції.

Останні новини України:

Як писала Politeka, у Раді запропонували по-новому переслідувати ухилянтів.

Також Politeka повідомляла, в мережі розлетілось нове скандальне відео з мобілізацією.

Теги за темою
Скандал Харківська область
Джерело матеріала
loader