ССО застосували новітню зброю проти ЗС РФ: що відомо та які втрати в росіян
ССО застосували новітню зброю проти ЗС РФ: що відомо та які втрати в росіян

ССО застосували новітню зброю проти ЗС РФ: що відомо та які втрати в росіян

Нова розробка має певні позитивні характеристики. Йдеться про високу завадостійкість, велику дальність та, ймовірно, автосупроводження цілі, розповіли експерти Defense Express.

Бійцям ССО вдалося уразити рідкісну російську станцію радіорелейного зв'язку Р-416ГМ завдяки новітній розробці. Експерти Defense Express розповіли про зброю, якою могли ударити по ворожій техніці.

"Цікавим може бути та неназвана "новітня розробка", якою і було знищено цю станцію зв'язку. І хоча звісно мова йде про дрон-камікадзе, зі 100% впевненістю його ідентифікувати важко", — йдеться у повідомленні.

Експерти зауважили, що візуально БПЛА схожий на польський Warmate, проте в нього хвостове оперення направлене вверх, а не вниз, як в апарата на відео. Ба більше, Warmate не новий, він активно використовується на фронті з 2022 року. Також у нього інший інтерфейс оператора.

Проте подібне V-подібне хвостове оперення має український дрон RAM II, Сили оборони його активно застосовують. Проте у ролику ССО був не цей БПЛА, адже різниться зовнішній вигляд та інтерфейс оператора.

Новітня розробка: що про неї відомо

У Defense Express розповіли, що нова розробка має низку позитивних характеристик. А саме високу завадостійкість, адже передача зображення з дрона-камікадзе є на високому рівні, зокрема й на термінальній ділянці. Також розробка має велику дальність, адже станція звʼязку Р-416ГМ не могла бути розгорнута поблизу "нуля".

Експерти звернули увагу на другий удар, зафіксований у ролику. Тоді прицільна мітка була стабільною, а БПЛА намагався компенсувати похибку. Це може бути свідченням використання автосупроводження цілі.

"Мова йде про дійсно доволі цікаві рішення, які гарантують високу ефективність цієї зброї", — додали в повідомленні.

Нагадаємо, 13 червня бійці ССО показали, як вперше в історії війни уразили новітню цифрову радіорелейну станцію Р-416ГМ. Завдяки атаці по техніці противника було порушено звʼязок між командним пунктом і підрозділами армії РФ.

Ввечері 3 червня українські військові знищили ЗРК С-400 та РСЗВ "Торнадо-С" у Бєлгородській області. Тоді як у Міноборони РФ заявили про нібито знищення протиповітряною обороною шести снарядів РСЗВ "Вільха".

Теги за темою
Збройні сили України Зброя
Джерело матеріала
loader
loader