Культове українське видавництво Osnovy Publishing отримало нових власників
Культове українське видавництво Osnovy Publishing отримало нових власників

Культове українське видавництво Osnovy Publishing отримало нових власників

Культове українське видавництво Osnovy Publishing отримало нових власників

Анонсуються нові книги та важливі перевидання

Одне з найвідоміших і знакових українських видавництв Osnovy Publishing придбала Українська школа політичних студій в особі Лабораторії законодавчих ініціатив разом з випускниками УШПС Андрієм Вишневським і Анастасією Бородіною та керівницею Лабораторії законодавчих ініціатив Світланою Матвієнко.

“Створене Соломією Павличко та Богданом Кравченком у 1992 році, видавництво «Основи» набуло культового значення для українського культурного, інтелектуального та естетичного простору”, – зазначається на фейсбук-сторінці видавництва.

“Будуть важливі перевидання, будуть яскраві новинки. Та головне, будуть оновлені Osnovy Publishing — більше, ніж видавництво”, – йде мова у повідомленні.

Osnovy Publishing: чим відоме видавництво?

Видавництво Osnovy Publishing чи не першими почало в Україні відновлювати видання “складної” літератури, зокрема переклади філософської класики Платона, Овідія, Сенеки. Видано монументальну збірку про діяльність Леся Курбаса – “Філософія театру”.

Серед успішніших проєктів видавництва є “альтернативна” серія української класики, яка є модерно оформленою, з оригінальним дизайном. Зокрема, опубліковані знакові для української літератури твори перевидано для нової генерації українських читачів: “Місто” Підмогильного, “Тигролови” Самчука, “Вечори на хуторі поблизу Диканьки” Гоголя та інші.

Цікавим є те, що видавництво намагається популяризувати Україну та українську культуру, готуючи та видаючи книги англійською мовою, зокрема серію путівників Awesome – «Awesome Kyiv», «Awesome Lviv», «Awesome Odesa», «Awesome Dnipro», «Awesome Kharkiv».

Серед англомовних цікавих видань – фундаментальні праці, багато ілюстровані книги з мистецтва, архітектури – Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics, Soviet Modernism. Brutalism. Post-Modernism. Buildings and Structures in Ukraine 1955-1991, Balcony Chic та інші.

У Києві 30 травня 2024 року відкрився 12-ий Міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал”. У фокусі “Книжкового Арсеналу”, звісно, будуть книги про війну, видані після 2014 року, видання, створені ветеранами та учасниками війни, членами їхніх родин. Фокусна тема цьогорічного фестивалю – це «Життя на межі».

Джерело матеріала
loader
loader