На дні озера знайшли таємничий літак, що зник з радарів 53 роки тому
На дні озера знайшли таємничий літак, що зник з радарів 53 роки тому

На дні озера знайшли таємничий літак, що зник з радарів 53 роки тому

Уламки лежали на 60-метровій глибині недалеко від останньої точки маршруту приватного авіалайнера.

На дні озера Шамплен, що в американському штаті Вермонт, знайшли уламки 10-місного приватного літака Jet Commander, який зник із радарів 53 роки тому. Про це пише видання Associated Press.

Лайнер, що прямував з аеропорту Берлінгтона у Провіденс (штат Род-Айленд), зник 27 січня 1971 року. На борту перебувало п’ятеро осіб — троє співробітників компанії Cousins Properties зі штату Джорджія, а також два члени екіпажу.

Відразу після зникнення борта рятувальники розпочали пошуки, але вони були марними. Операцію довелось зупинити через чотири дні у зв’язку із погіршенням погодних умов: озеро, куди міг упасти літак, замерзло.

Таємничого авіалайнера так і не вдалося знайти, а пасажирів вважали зниклими безвісти. Лише у травні 2024 року за допомогою гідролокаційної зйомки вдалось знайти уламки, що лежали на дні озера недалеко від останньої точки його маршруту, зафіксованої авіадиспетчерами.

Лайнер, що прямував з аеропорту Берлінгтона у Провіденс, зник 27 січня 1971 року
Фото: YouTube

"Маючи всі ці докази, ми на 99% впевнені, що це Jet Commander", — заявив водолаз Гаррі Козак, додавши, що невдовзі з’явиться більше інформації про авіакатастрофу.

Рідні та близькі пасажирів, які перебували на борту того рейсу, зізнаються, що нарешті відчули полегшення — невдовзі вони планують організувати церемонію прощання.

"Прожити 53 роки, не знаючи, чи літак лежить на дні озері, чи, можливо, десь на схилі гори, було дуже важко. Тепер я відчуваю полегшення, бо знаю правду. На жаль, інші питання лишаються без відповіді, і ми повинні працювати над цим", — додав родич одного із загиблих пасажирів.

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що у Гранд-Траверс, затоці озера Мічиган, вчені виявили древню спорудуневідомого призначення. Доктор Марк Голлі, професор підводної археології Північно-Західного університету Мічигану, натрапив на цю стародавню структуру в ході наукових досліджень.

А от Джеймс Кейн і Барбі Агостіні під час риболовлі на магнітах у Нью-Йорку (США) знайшли сейф зі 100 тисячами доларів готівкою. Подружжя почало займатися магнітною риболовлею під час пандемії COVID-19. Вони мріяли знайти скарби, але не хотіли витрачати на обладнання багато грошей.

Теги за темою
фото
Джерело матеріала
loader
loader