Для ароматної пухкої випічки ідеально підходять лохина. Ця соковита ягода чудово поєднується з бісквітним тістом, додає приємної освіжаючої кислинки. Дуже привабливо виглядає білосніжна глазур зверху.
Ідея приготування кексу з лохиною опублікована на сторінці фудблогерки Валентини Саєнко (valya saenko) в Instagram. Для сімейного чаювання саме те, що треба.
Інгредієнти:
- масло вершкове мʼяке – 170 г
- цукор – 220 г
- цедра 1 лимону
- яйця – 4 шт.
- ваніль
- борошно – 250 + на обсипку ягід та форми
- розпушувач – 1 ч.л.
- дрібка солі
- сік 1 лимону
- сметана або вершки або йогурт грецький – 80 г
- ягоди – 200 г + 150 для декору
- шоколад білий – 300 г
- вершки в глазурі жирні – 40 г
Спосіб приготування:
1. Мʼяке масло добре збити з цукром та цедрою до білого кольору.
2. По одному додати яйця, кожного разу добре збивати.
3. Слідом додати борошно, сіль і розпушувач. До однорідності.
4. Слідом сік, перемішати і додати йогурт. Знову перемішати.
5. В останню чергу додати ягоди, обсипані борошном.
6. Перемішати і викласти в форму, змащену вершковим маслом і обсипану ложкою борошна.
7. Запікати за температури 180 градусів, через 40 хвилин перевірити шпажкою.
8. Дати кексу повністю охолонути. Перші 15-20 хвилин в формі, далі без неї.
9. Для глазурі до 50 грам ягоди додати ложку води і трішки розімнути ягоди.
10. Проварити.
11. Шоколад розтопити з вершками на водяній бані.
12. Залити глазур'ю охолоджений кекс.
13. Поки глазур не застигла – зробити крапки з соку на ній і хаотично ножем чи зубочисткою намалювати.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Галета з яблуками
- Галета з персиками без яєць та дріжджів
- Тертий пиріг з ягодами