Претендент на премію Дарвіна: чоловік потайки пробрався до найнебезпечнішого гейзера на Землі
Претендент на премію Дарвіна: чоловік потайки пробрався до найнебезпечнішого гейзера на Землі

Претендент на премію Дарвіна: чоловік потайки пробрався до найнебезпечнішого гейзера на Землі

21-річного чоловіка, який наблизився до небезпечного гейзера на 5 метрів, оштрафували та засудили до тюремного ув'язнення.

21-річного Віктора Пишнюка з Вашингтона засудили до тижневого тюремного ув'язнення, великого штрафу і дворічної заборони на відвідування Єллоустоунського національного парку за вчинок, гідний премії Дарвіна. У середині квітня молодий чоловік із компанією відвідав парк, а потім перетнув паркан на набережній біля гейзера і попри всі заборони наблизився до нього на відстань 5-6 метрів, пише IFLScience.

Згодом відвідувача парку затримав співробітник правоохоронних органів і доставив до відділку. За словами самого Пишнюка, він не бажав порушувати місцеві правила, а лише хотів сфотографуватися з найвідомішим пароплавним гейзером у світі. Однак проблема полягає в тому, що молоду людину не зупинили таблички, які попереджають, що прохід заборонено, втім, як і метровий паркан, що відокремлює пішохідну зону від небезпечної.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Зазначимо, що пароплавний гейзер вважається найнебезпечнішим у світі, а також найвищим на планеті. Відомо, що його великі виверження непередбачувані й можуть викидати гарячу воду на висоту понад 91 метр у повітря. Після виверження настає фаза пари, яка може тривати протягом кількох днів. Експерти також попереджають, що активна фаза гейзера фактично може залишити автомобілі на стоянці заваленими уламками.

Крім того, експерти попереджають, що в цьому районі парку також відносно слабкий шар ґрунту. Простими словами, все навколо цього місця буквально кричить, що сходити з пішохідної стежки небезпечно.

За словами виконувача обов'язків прокурора США Еріка Гейманна, вторгнення в закриті термальні зони Єллоустоунського національного парку неймовірно небезпечне і завдає шкоди природним ресурсам. Як наслідок, у подібних випадках, коли у правоохоронних органів є всі необхідні докази того, що людина усвідомлено проігнорувала всі попереджувальні знаки, федеральні прокурори вимагатимуть серйозних покарань.

Пишнюка, якого видно як далеку фігуру зліва вгорі, спіймали на гарячому
Фото: NPS

Суд відбувся на початку червня, в результаті чого Пишнюка зобов'язали виплатити штраф у розмірі 1500 доларів і 50 доларів як гонорари, а також заборонили вхід на територію парку протягом двох років. Крім того, суддя засудила правопорушника до семи діб арешту. За словами судді, таке суворе покарання обґрунтоване тим, що свідком дій Пишнюка стали інші люди, які могли повторити його "подвиг". Таким чином суворе покарання було прийнято як попередження для всіх відвідувачів парку.

Раніше Фокус писав про те, що чоловік з катера "ластівкою" стрибнув на косатку: що було далі.

Теги за темою
дослідження вчені
Джерело матеріала
loader