У Болгарії затримали чоловіка з українськими документами, який шпигував за ТЕС
У Болгарії затримали чоловіка з українськими документами, який шпигував за ТЕС

У Болгарії затримали чоловіка з українськими документами, який шпигував за ТЕС

У Болгарії за підозрою у шпигунстві затримали 23-річного чоловіка з українськими документами. За даними правоохоронців, він пробрався на територію ТЕС "Мариця-Схід-2" на південному сході країни. Про це розповів заступник міського прокурора Софії Христо Крастєв, якого цитує Nova.bg

Чоловіка затримали охоронці ТЕС. Під час обшуку у нього знайшли дрони, мобільні телефони, фотоапарати, кілька SIM-карток та картки пам'яті. При цьому чоловік мав українські документи.

Зловмисника було заарештовано за збір інформації, що становить державну таємницю, з метою передачі її іноземній державі. В даний час, як зазначив міський прокурор, готуються висновки експертиз про те, чи робив затриманий фотографії стратегічного об'єкта, які саме, і чи утримували його устрою відомості, що становлять державну таємницю.

Також правоохоронці встановлюють, чи справді він є громадянином України і чи не займається він шпигунською діяльністю. Прокуратура готується подати клопотання про його безстроковий арешт.

  • У березні спецслужби кількох країн ЄС, зокрема Польщі та Чехії, викрили шпигунську мережу, яку фінансує Кремль, повідомив речник міністра-координатора спеціальних служб Яцек Добжинський. Сайт Voice of Europe, що просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використала, зокрема, для ослаблення позицій Польщі в Європейському союзі.
  • Російські агенти активізувалися у країнах Східної Європи ще з початку війни. Вони шукають маршрути, якими західна зброя поставляється в Україну.
Джерело матеріала
loader
loader