Хто має поступитися дорогою? Цікаве завдання з ПДР із особливою вантажівкою
Хто має поступитися дорогою? Цікаве завдання з ПДР із особливою вантажівкою

Хто має поступитися дорогою? Цікаве завдання з ПДР із особливою вантажівкою

Проблискові маячки – важливий тип сигналів на дорозі, які потрібно вміти розрізняти і реагувати на них відповідно до вимог ПДР. А чи добре ви пам’ятаєте все, що з ними пов’язано?

Відповідний тест було опубліковано в телеграмканалі "За! Правилами". Згідно з умовами задачі до нерегульованого перехрестя з різних боків наближаються червоний легковий автомобіль та біла вантажівка без причепа, але з увімкненим помаранчевим маячком. Її водій має намір продовжити рух прямо. Тим часом з правого боку від неї під’їжджає червоне легкове авто, яке буде повертати, щоби виїхати на ту ж смугу, в якій перебуває вантажівка.

Питання полягає в тому, хто з водіїв має поступитись при цьому дорогою. Варіантів відповіді два:

  1. водій вантажівки;
  2. водій легковика.

Пригадайте, які правила можуть регулювати проїзд у цій ситуації. І тільки після цього переходьте до пояснення. Його ми публікуємо нижче.

Отже, використання помаранчевого проблискового маячка регулюється пунктом 3.6 чинних ПДР. Відповідно до нього, такий сигнал є виключно попереджувальним і переваги на дорозі водієві не дає. Оскільки водії при цьому рухаються рівнозначними дорогами, то роз’їхатись вони повинні, керуючись правилом перешкоди праворуч. В заданих умовах саме водій легковика наближається до вантажівки з правого боку. Отже поступитись дорогою має саме вантажне авто.

Таким чином, правильним є перший варіант відповіді. Водій вантажівки має дати проїзд легковику.

Раніше OBOZ.UA публікував схожу задачу, де три авто, рухаючись паралельно, перестроювались у різні смуги.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader