Зупинили і потягнули в ТЦК: громадяни перекрили трасу Тернопіль-Львів, — соцмережі
Зупинили і потягнули в ТЦК: громадяни перекрили трасу Тернопіль-Львів, — соцмережі

Зупинили і потягнули в ТЦК: громадяни перекрили трасу Тернопіль-Львів, — соцмережі

Громадяни, перекриваючи дорогу, закликали людей у формі відпустити водія. Львівський обласний військкомат пояснив, що інцидент справді стався і пов'язаний з уточненням військово-облікових даних.

На кордоні Львівської та Тернопільської областей сталася сутичка громадян зі співробітниками територіального центру комплектування (ТЦК). Військкоми нібито незаконно затримали водія і намагаються його мобілізувати. На знак протесту люди перекрили трасу, яка з'єднує Львів і Тернопіль. Про надзвичайну подію розповіли в тернопільському Telegram-каналі.

Повідомлення про інцидент на трасі Н09 Львів-Тернопіль з'явилося в мережі о 12:31. Автор опублікував відео, на якому група жінок, а також чоловіків, перегородила дорогу. Громадяни тримають у руках українські прапори і щось намагаються пояснити двом чоловікам у військовій формі. У тексті під відео зазначено, що події відбуваються в селі Струтин. Місцеві стверджують, що працівники ТЦК зупинили водія автобуса і запропонували йому завітати до військкомату, щоб оновити дані. Після цього на дорозі з'явилася група громадян, яка "повністю паралізувала рух".

На кадрах з місця подій немає відміток часу, дати та місця. Єдине, що чути — це скандування — "Водія! Водія!".

На відео від інших очевидців події можна побачити, що група протестувальників складається з, орієнтовно, 30 осіб. Вони скупчилися перед вантажівкою та великим автобусом. Позаду — колона заблокованих авто: у кадр потрапили шість машин.

Скандал із ТЦК — група жінок і чоловіків на трасі
Фото: Скриншот
Скандал із ТЦК — блокування траси Тернопіль-Львів 20 червня
Фото: Скриншот

У Telegram-каналі Львівського обласного військкомату з'явилося пояснення щодо подій на трасі під селом Струтин. У дописі вказується, що правоохоронці зупинили автобус і воєнкоми перевірили у водія маршрутки військово-облікові документи. Оскільки з ними було не все гаразд, йому вручили повістку і запропонували проїхатися до ТЦК. При цьому проблем у громадян не було б: у салоні був присутній інший водій, який міг сісти за кермо і відвезти людей.

Скандал із ТЦК — пояснення Львівського військкомату 20 червня
Фото: Скриншот

Зазначимо, раніше Фокус розповідав про інші інциденти з ТЦК. Наприклад, 17 червня Львівський військкомат повідомив про напад на свого працівника. Чоловіка вдарили по голові каменем, коли він перевозив громадянина для проходження військово-лікарської комісії. У якийсь момент на нього напав невідомий: потерпілий у лікарні, даних немає, чи затримали громадянина, який утік і не доїхав до ВЛК.

Нагадуємо, у ЗМІ опублікували пояснення громадянина, який добровільно мобілізувався і спростував заяви доньки, що він це зробив нібито під тиском. Ще одна історія сталася в Тернопільській області. Як з'ясувалося, жінка поскаржилася на місцевих воєнкомів, які затримали її чоловіка на пероні та нібито три доби тримали в холодному підвалі.

Теги за темою
Скандал Львівська область
Джерело матеріала
loader