Пентагон дозволив армії США використовувати "примарний" дрон Ghost: на що він здатен
Пентагон дозволив армії США використовувати "примарний" дрон Ghost: на що він здатен

Пентагон дозволив армії США використовувати "примарний" дрон Ghost: на що він здатен

Безпілотники Ghost можуть піднімати до 17 кілограмів і автономно виконувати завдання на відстані до 12 кілометрів, залишаючись непомітним для противника.

Міністерство оборони США сертифікувало передовий безпілотний літальний апарат Ghost від компанії Anduril Industries, офіційно додавши його до списку Blue UAS. Про це пише портал Defence Blog.

Повідомляється, що дрон-привид Ghost призначений для спостереження і розвідки. Він оснащений сучасними датчиками, штучним інтелектом і пройшов ретельну перевірку за критеріями Blue UAS. Ініціатива Blue UAS визначає найбезпечніші та перевірені БПЛА, які американські військові використовуватимуть у критичних оборонних операціях.

"Сертифікація дрона Ghost відображає наше прагнення надавати передові технології, що відповідають найвищим стандартам безпеки та продуктивності. Ми пишаємося тим, що підтримуємо збройні сили США інструментами, які підвищують їхню оперативну ефективність", — заявив генеральний директор Anduril Industries Брайан Шимпф.

Що відомо про БПЛА Ghost

На офіційному сайті Anduril йдеться про те, що Ghost — це безшумний модульний БПЛА збільшеного радіусу дії, який може вести розвідку, виявляти цілі та виконувати завдання із забезпечення безпеки. БПЛА здатний долати до 12 кілометрів, перебувати в повітрі до 55 хвилин, а також нести корисне навантаження вагою до 17 кілограмів. Завдяки функції ШІ ці дрони можуть діяти автономно на тактичному рівні.

Дрон Ghost складається в тонкий кейс або тактичний м'який чохол, тому його легко переносити. За потреби оператор може зібрати та підготувати до польоту цей БПЛА менш ніж за 2 хвилини. Для цього не потрібно жодних додаткових та інструментів.

Дрон Ghost від Anduril
Фото: Скриншот

Армія США також випробуваладрони Ghost-X з підвищеною автономністю та машинним зором, який автономно виявляє, класифікує та відстежує цікаві об'єкти, розумно орієнтуючись на місцевості та повітряному просторі. Завдяки двом батареям безпілотник може літати довше і далі.

Крім того, американські спецпідрозділи отримають дрони-камікадзе Hero-120SF. Це сучасна протитанкова система середньої дальності, призначена для ударів по важкій броньованій техніці.

Теги за темою
Зброя
Джерело матеріала
loader
loader