США встановили обмеження для ударів ЗСУ по Росії, - WP
США встановили обмеження для ударів ЗСУ по Росії, - WP

США встановили обмеження для ударів ЗСУ по Росії, - WP

США дозволили Україні завдавати ударів по російській території на відстань не далі ніж на 100 км від кордону. Це потенційно включає в себе такі міста як Білгород, Курськ та околиці Брянська.

Про це пише Washington Post, посилаючись на інформацію з українських джерел.

У свою чергу американські співрозмовники видання не підтверджують цю інформацію. Представник Пентагону майор Чарлі Діц пояснив, що Україні дозволено використовувати надану США зброю для ударів по російських військах, які атакують або готуються атакувати з території РФ. Він наголосив, що справа не в конкретній відстані, а у праві України на самооборону.

Діц також зазначив, що Україна може застосовувати американські системи ППО проти російських літаків, які загрожують українському повітряному простору.

США встановили обмеження для ударів ЗСУ по Росії, - WP - Фото 1

Проте українські військові вважають, що їхня свобода дій більш обмежена, ніж це випливає із заяв представників США. Результати українських ударів за останні три тижні також свідчать про суттєві обмеження радіусу дії.

Позитивними моментами видання наголошує на зменшення обстрілів Харкова ракетами С-300. Однак на лінію фронту в Харківській області рішення США про можливість ЗСУ завдавати ударів по території РФ не позначилося, вважають представники підрозділів Сил оборони України, які воюють на цьому напрямі.

США встановили обмеження для ударів ЗСУ по Росії, - WP - Фото 2

Українські урядовці також визнали, що рішення Байдена не захистило українських позицій від російських планерних авіабомб. Зазначимо, такі боєприпаси скидаються з літаків окупантів, які знаходяться в межах повітряного простору РФ. А ось ключові авіабази Росії, з яких злітають бомбардувальники, залишаються поза зоною досяжності для України.

Крім того, у Балому домі раніше заявили, що Україна може атакувати росіян за допомогою зброї США за двома напрямками.

Джерело матеріала
loader
loader