Допомога Україні та повернення Трампа: що чекає НАТО за нового генсека
Допомога Україні та повернення Трампа: що чекає НАТО за нового генсека

Допомога Україні та повернення Трампа: що чекає НАТО за нового генсека

Передвиборна кампанія прем'єр-міністра Нідерландів, що йде, Марка Рютте на посаду генерального секретаря завершилася, коли він отримав підтримку всіх 32 союзників по НАТО .

Політологи та журналісти прогнозують, що наступному генеральному секретареві НАТО доведеться нелегко.

Навіть для досвідченого політика наступний глава політичної кар'єри Рютте не буде легкою прогулянкою. Ось дещо складним тим, з якими доведеться працювати майбутньому генсеку НАТО, пов'язані з Україною.

Можливе повернення Дональда Трампа на пост президента США.

У ході передвиборчої кампанії Трамп пригрозив скоротити допомогу Україні, якщо він повернеться до Білого дому. Як кажуть політологи, таке рішення може завдати серйозного удару по авторитету НАТО допомоги Україні в захисті від РФ.

Переобрання Трампа може зірвати плани НАТО щодо підготовки України до майбутнього членства. Це стосується й завершення вестернізації ЗСУ.

Одним із вкрай складних питань , з якими доведеться зіткнутися майбутньому генсеку НАТО – українська енергосистема, яку атакує російська армія.

З наближенням зими можуть виникнути труднощі, адже останніми місяцями Росія посилила удари по українських теплоелектростанціях та греблях — інфраструктурі.

На повне відновлення можуть піти місяці, а то й роки.

За словами чинного глави НАТО Столтенберга, необхідно збільшення кількості систем ППО, які могли б захистити постачальників енергії та обслуговуючий персонал від російських атак.

Джерело: politico .

Останні новини України:

Контрнаступ ЗСУ: експерт розповів про ситуацію на Харківщині.

Як довго триватиме війна в Україні: два основні сценарії

Експерт попередив усю Європу: перемога Трампа буде небезпечним сигналом.

Теги за темою
Україна НАТО Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader