Кривий Ріг накрило хмарою чорного диму через позаштатну ситуацію на підприємстві. Фото та відео
Кривий Ріг накрило хмарою чорного диму через позаштатну ситуацію на підприємстві. Фото та відео

Кривий Ріг накрило хмарою чорного диму через позаштатну ситуацію на підприємстві. Фото та відео

Вранці 23 червня Кривий Ріг на Дніпропетровщині накрила величезна брудна хмара диму, що стала результатом позаштатної ситуації на металургійному комбінаті. Моніторинг оцінки якості повітря вказував на небезпеку для здоров'я, тому жителів закликали залишатися вдома.

Про це повідомило видання "Свої. Кривий Ріг", публікуючи низку кадрів задимленого міста. Видання звернулося до пресслужби заводу "АрселорМіттал" – там пояснили причину та запевнили, що ситуація контрольована.

"Хмара накрила Кривий Ріг. Ймовірно, пов'язано з промисловим викидом. Не те щоб це рідкість, але саме таке ще не бачили", – писали спершу в місцевих пабліках.

За словами очевидців, хмара розповсюджувалася від "Кохсохіму" або Арселору, уважними треба бути жителям Металургійного, Саксаганського та Довгинцівського районів міста. Людям, особливо алергікам, порадили утриматися від прогулянок на вулиці. Моніторинг оцінки якості повітря показував, що воно дуже шкідливе.

Згодом у пресслужбі заводу "АрселорМіттал" підтвердили, що йдеться про позаштатну ситуацію на підприємстві, наслідком якої стало сильне задимлення міста.

Там повідомили, що близько 05:00 у неділю на підприємстві трапилося раптове відключення низки виробничих потужностей від зовнішньої енергосистеми.

"Вимушені були вдатися до кризових технологічних дій для збереження виробничого обладнання, зокрема обладнання коксохімічного виробництва та забезпечення безпеки працівників. Візуальні ефекти, на жаль, були видимі в місті. Зараз енергопостачання відновлено. Ситуація контрольована", – процитувало місцеве видання інформацію від заводу..

Як повідомляв OBOZ.UA, масовані російські атаки на українську енергетику, зокрема й на Дніпропетровщині, призвели до зростання дефіциту в енергосистемі та відключень світла. Фахівці кажуть, що ремонти пошкоджених об'єктів інфраструктури потребують часу, на жаль, деякі ніколи не будуть відновлені.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader