Залишилися без грошей: пара перетворила старий шкільний автобус на затишний будинок на колесах
Залишилися без грошей: пара перетворила старий шкільний автобус на затишний будинок на колесах

Залишилися без грошей: пара перетворила старий шкільний автобус на затишний будинок на колесах

Менді та її чоловік Рітомо прожили близько трьох років у транспортному засобі і зараз планують купити новий. Подружжя саме займалося облаштуванням незвичайного житла і залишилося задоволеним.

32-річне подружжя Менді та Рітомо з Канади перетворило старий шкільний автобус за 6 тисяч доларів на затишний будинок своєї мрії. Про це пише The Mirror.

Криза вартості життя і стан ринку житла, схоже, в усьому світі роблять оренду житла скрутною, а купівлю — практично неможливою. Не дивно, що дедалі більше людей вдаються до альтернативних заходів — зокрема до крихітних будинків і переобладнання автомобілів під житло.

Менді та її чоловік Рітомо переобладнали старий шкільний автобус, який обійшовся їм у 6 000 доларів, у затишний дім на колесах, у якому вони живуть разом зі своїм псом Оскаром. Показуючи хід робіт у соціальних мережах, пара з Канади розповіла, як саме вони створювали своє житло. Вони живуть у незвичайному будинку вже близько трьох років.

На ремонт пішло близько 2 років
Фото: Facebook
Подружжя часто зупиняється в лісі
Фото: Facebook

Подружжя витратило на переобладнання автобуса близько двох років напруженої роботи. Менді зазначила, що, крім великої кількості поту, крові та сліз, весь проєкт обійшовся подружжю приблизно у 25 тисяч доларів. Тільки на сонячні панелі було витрачено 10 тисяч доларів.

"Ми ніколи в житті нічого не будували, а ще в нас не було грошей. Здебільшого ми покладалися на YouTube, ставили запитання друзям, які були більш обізнані, ніж ми, тощо. У нас був один рукатий знайомий, який раз у раз приходив допомагати нам щось доробляти. Електрикою займався мій двоюрідний брат-електрик. Ми не хотіли загинути від пожежі. Ми зробили все, що могли, щоб зробити будинок красивим, використовуючи ті матеріали, які були нам по кишені", — сказала вона.

Крім чудового піаніно й обідньої зони в барі, всередині автобуса є простора кухня, вітальня з телевізором, туалет і спальня з матрацом королівського розміру. На запитання про те, як йдуть справи з душем, Менді пояснила, що у них немає зовнішнього бака, тому що канадські зими занадто холодні й вода в ньому замерзає. Замість цього у них є водонагрівач на пропані, а душ вони приймають на вулиці в лісі.

Пара зважилася на переїзд після того, як їх скоротили на роботі під час пандемії COVID-19. Їм довелося вигадувати, як заробити гроші та де жити.

Пара живе разом із собакою на прізвисько Оскар
Фото: Facebook
Усередині незвичайного житла є шикарна кухня
Фото: Facebook

Люди, які спостерігали за оновленням шкільного автобуса в соціальних мережах, були в захваті: багато хто назвав його приголомшливим і прекрасним.

"Чесно кажучи, це один із найзатишніших будинків, які я бачив за останній час. Я просто знаю, що ви приємна людина з цікавими історіями. Я сподіваюся, що ваші подорожі в житті приведуть вас до чудових місць, людей і спогадів", — написав один із них.

Видання зазначає, що зараз подружжя наважилося продати свій улюблений будинок на колесах, щоб купити новіший транспортний засіб.

Раніше Фокус повідомляв, що виставлений на продаж будинок, у якому "не можна жити", привертає натовп. В оголошенні йдеться, що житло зайняте орендарями та продається як є. Покупець зможе в'їхати в нього тільки у 2053 році.

Також стало відомо, що чоловік придбав 3-поверховий будинок на Сицилії за 85 пенсів і робить із нього "лялечку". Перевіряючи найдешевші будинки в Європі, Джордж випадково натрапив на проєкт Euro Houses, який продає занедбані будівлі по всій Італії за безцінь.

Теги за темою
Гроші Транспорт Ремонт автобус
Джерело матеріала
loader
loader