Ексклюзив за $400 000: рідкісний Cadillac 50-х поїхав після 20 років простою
Ексклюзив за $400 000: рідкісний Cadillac 50-х поїхав після 20 років простою

Ексклюзив за $400 000: рідкісний Cadillac 50-х поїхав після 20 років простою

Cadillac Eldorado Biarritz був флагманською моделлю американської марки в 50-х. Розкішний кабріолет багато оснащений, а під його капотом ховається 305-сильний V8.

У США повернули до життя кабріолет Cadillac Eldorado 1956 року. Останні 20 років раритетне розкішне авто стояло в сараї у Каліфорнії. Про нього розповіли у відео на Youtube-каналі Carchaeology.

Кабріолет непогано зберігся і може самостійно пересуватися
Фото: скриншот / YouTube

Власник розповів, що цей Cadillac Eldorado Biarritz придбав його батько 20 років тому. Утім, він не експлуатував авто, а поставив у сарай біля дому.

Внутрішнє оздоблення пошкоджене
Фото: скриншот / YouTube

За два десятиліття кабріолет покрився шаром бруду, а його внутрішнє оздоблення пошкоджене. А от силовий агрегат добре зберігся, хоча й був розібраним. Двигун зібрали та легко завели і Cadillac навіть зміг виїхати своїм ходом, хоча його гальма потребують ремонту.

Важливо Унікальний американський лімузин 60-х простояв понад 20 років просто неба (відео)

Тепер Cadillac Eldorado Biarritz відправили на реставрацію. Модель дуже цінна – екземпляри в гарному стані продають за ціною до 400 000 доларів.

Справа в тому, що це найперший Cadillac Eldorado Biarritz, виготовлений лімітованою серією з 4000 авто. Модель була флагманом марки і комплектувалася кондиціонером, підсилювачем керма, електроприводами склопідйомників та м’якого даху.

До речі, нещодавно вдалося завести старовинний пікап Jeep, який 44 роки простояв на звалищі.

Також Фокус розповідав про колекційний Porsche, який 20 років стояв просто неба.

Джерело матеріала