На Харківщині перейменують ще 36 об'єктів топоніміки: про які громади йдеться
На Харківщині перейменують ще 36 об'єктів топоніміки: про які громади йдеться

На Харківщині перейменують ще 36 об'єктів топоніміки: про які громади йдеться

У Харківській області змінять іще 36 топонімічних назв. Об'єкти, які планують перейменувати, розташовані у Липецькій та Мереф'янській громадах. 

Відповідне рішення ухвалили на засіданні робочої групи Харківської ОВА з питань деімпералізації та деколонізації топонімії, йдеться на сайті адміністрації. Там зазначили, що жителі громад та представники Українського інституту національної пам'яті озвучили власні пропозиції щодо назв, депутати взяли їх до уваги.

"Було дуже важливо дізнатися думку кожного, перед остаточним прийняттям рішення. І надалі активно працюємо в цьому напрямку", – розповіла заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська. 

Зазначається, що у Липецькій громаді змінять 21 топонімічну назву, у Мереф'янській – 15. Наступне засідання з цього питання відбудеться 2 липня.

Нагадаємо, у січні 2024 року міська влада Харкова ухвалила рішення перейменувати 65 топонімів, назви яких були пов’язані з державою-агресором Росією, яка веде проти Україну повномасштабну війну, та її союзниками. Найбільша кількість перейменувань – у Київському та Холодногірському районах міста. Зокрема, було вирішено перейменувати вулицю Пушкінську – тепер вона має назву вулиця Григорія Сковороди.

Як повідомляв OBOZ.UA, ще у травні 2022 року у Харкові перейменували Московський проспект та район. Відтоді він називається проспектом Героїв Харкова, а однойменний район – Салтовським. 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader