Новообраний генсек Ради Європи назвав Україну головним пріоритетом
Новообраний генсек Ради Європи назвав Україну головним пріоритетом

Новообраний генсек Ради Європи назвав Україну головним пріоритетом

Ален Берсе, новообраний генеральний секретар Ради Європи, у своїй першій публічній заяві у Палаці Європи у Страсбурзі визначив Україну як головний пріоритет своєї діяльності.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Головним нашим пріоритетом, і ми всі добре розуміємо чому є Україна. І коли ми говоримо про Україну, ми говоримо не просто про країну, ми говоримо про українців. Ми говоримо про їхніх дітей, і Рада Європи дуже активно займається всіма цими питаннями" , - Заявив Берсе.

Він має намір розширити діяльність Ради Європи з підтримки України, швидко обговорити це на рівні Парламентської асамблеї та Комітету міністрів, а також підготувати пропозиції щодо всіх аспектів підтримки.

Генеральний секретар також наголосив на необхідності швидких дій.

"Ми повинні діяти швидко і за механізмом компенсацій і Реєстру збитків, і щодо посилення захисту України. Ми усвідомлюємо, що ми повинні дотримуватися наших зобов'язань, і я обіцяю бути відданим цій справі", - сказав Берсе.

Ален Берсе – колишній президент Швейцарської Конфедерації, обраний генеральним секретарем Ради Європи на наступні 5 років. 20 лютого 2023 року Берсе прибув до Києва як кандидат на посаду генсека Ради Європи.

Джерело матеріала
loader
loader