У Києві побудують бомбосховище майже за 300 млн гривень
У Києві побудують бомбосховище майже за 300 млн гривень

У Києві побудують бомбосховище майже за 300 млн гривень

У Києві може з’явитися найдорожче в Україні укриття від ракет. Якщо тендер відбудеться, на будівництво сховища в одній зі столичних шкіл можуть виділити близько 300 млн гривень.

Аукціон на майданчику ProZorro оголосило управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації. Торік саме це відомство втрапило у скандал із закупівлею барабанів для укриттів майже на мільйон гривень

Тепер районне управління освіти шукає підрядника для будівництва укриття на території столичної гімназії №183 "Фортуна", що розташована за адресою вул. Юності, 5. "Споруда подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття" (тобто, укриття, в якому можна сховатися від радіації) має бути побудоване до кінця 2025 року.

У Києві РДА оголосила тендер на найдорожче у країні бомбосховище

На це управління готове виділити 297,82 млн гривень, або ж близько $7,5 млн за курсом на 25 червня. Якщо тендер відбудеться, такий бункер стане найдорожчим в Україні. Аукціон заплановано на 13.30 25 червня – у ньому взяли участь чотири учасники, а найменшу ставку зробило ТОВ "Смарт солюшнз груп", яке запропонувало виконати роботи за 269,66 млн грн.

Результати торгів за будівництво найдорожчого в Україні бомбосховища.

Що цікаво, у 2023 році в одному з навчальних закладів на Полтавщині теж відкрили протирадіаційне укриття – воно може одночасно вмістити 668 осіб. Як повідомили у Полтавській ОВА, капітальний ремонт сховища в Зіньківському опорному ліцеї коштував 865 тис. грн.

Також OBOZ.UA повідомляв про тендери, згідно з якими держпідприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України", до якої належать телеканали "Дім" та FREEДOM, планувало витратити майже 100 млн грн на виробництво 12 серіалів. У кожному з відповідних тендерів брала участь 1 компанія – яка й ставала переможницею. При цьому жодна з них не пропонувала платформі створити серіал дешевше за оголошену суму – кожна пропозиція до копійки повторює початкову тендерну пропозицію.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader