У Yasno розповіли, чому деякі кияни сидять без світла понад 7 годин
У Yasno розповіли, чому деякі кияни сидять без світла понад 7 годин

У Yasno розповіли, чому деякі кияни сидять без світла понад 7 годин

Генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко повідомив про ситуацію з відключенням світла у Києві.

Він зазначив, що вчора за командою Укренерго ОСР (оператори системи розподілу) відключили три групи споживачів одночасно, включаючи "чорні" та "сірі" зони. Згідно зі статистикою, відключено майже 38000 багатоквартирних та приватних будинків.

"Середня відсутність світла за добу становила 9 годин 42 хвилини. Середній час між включеннями - 3 години 28 хвилин, а максимальний - 6 годин 50 хвилин. Якщо у вас було більше 7 годин без світла, то треба писати заявку в мережі. Скоріш за все, це аварія", - зазначає Коваленко.

Генеральний директор Yasno наголошує на питанні справедливості розподілу обмежень. За його словами, існує два рівні справедливості: між регіонами/областями та всередині самих регіонів.

"Кожен регіон повинен розділити кінцевих споживачів на 6 груп/черг з приблизно однаковим споживанням всередині кожної групи. І потім Укренерго, знаючи споживання кожної групи в регіонах, дає команду відключати 1, 2 або 3 групи/черги", - пояснює Коваленко.

Водночас він вказує на проблеми місцевих ОСР, які повинні виконувати команди відключення згідно з графіками. Серед них - несправності автоматики, зношене обладнання та труднощі з балансуванням всередині груп через коливання споживання.

"Ми зі свого боку аналізуємо, як одні чи інші гравці виконують свої обов'язки та намагаємось зробити краще для своїх клієнтів", - підсумовує Сергій Коваленко.

На завтра також заплановані графіки відключень на цілий день.

У Yasno розповіли, чому деякі кияни сидять без світла понад 7 годин - Фото 1

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader