Що буде, якщо не зупинити просування ЗС РФ у районі Покровська: у чому небезпека
Що буде, якщо не зупинити просування ЗС РФ у районі Покровська: у чому небезпека

Що буде, якщо не зупинити просування ЗС РФ у районі Покровська: у чому небезпека

За словами військового оглядача Дениса Поповича, найбільша небезпека в маневрі, який можуть здійснити російські окупанти. Також руйнування зазнають прифронтові населені пункти через наступи ворога.

Просування Збройних сил Російської Федерації на Покровському напрямку Донецької області повинно бути зупинене. За словами військового оглядача Дениса Поповича, воно становить велику загрозу. Про це він повідомив в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Просування противника на сході, зокрема на Покровському напрямку, повинно бути зупинене, тому що воно становить велику загрозу як у плані виходу на рубежі Донецької та Дніпропетровської областей, так і в плані можливого оточення Торецького угруповання української армії, наприклад", — сказав Денис Попович.

Він наголосив, що росіяни можуть зробити такий маневр, у цьому і є певна небезпека. Крім цього, в результаті ворожих наступальних дій постійно руйнуються прифронтові населені пункти.

Також він зауважив, що у військових експертів є різні погляди на те, як перемогти у російсько-українській війні. Зокрема, помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О’Браєн вважає, що для перемоги потрібно позбавити росіян можливості просуватися на сході, використовувати ближні вогневі рубежі й завдавати економічної шкоди Україні.

За словами Поповича, експерти мають різні погляди на перемогу, інші американські спостерігачі переконані, що ключем до перемоги є деокупація Криму. Він заявив, що українські бійці вдало діють, знищують різні військові обʼєкти на території півострова, тим самим наближаючи його звільнення та кінець війни.

Дивіться з 1:26

Нагадаємо, 24 червня лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" розповів, що на Покровському напрямку Донецької області складна ситуація. За його словами, противник просувається, а українці зазнають втрат.

26 червня ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман повідомив, що ціль ЗС РФ — вийти на Костянтинівку Донецької області. Він вважає, що українські бійці зможуть зупинити наступ ворога.

Теги за темою
Збройні сили України Донбас Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader