"Ми завжди будемо підтримувати свободу": Литва спрямовуватиме 0,25% ВВП на оборонну підтримку України
"Ми завжди будемо підтримувати свободу": Литва спрямовуватиме 0,25% ВВП на оборонну підтримку України

"Ми завжди будемо підтримувати свободу": Литва спрямовуватиме 0,25% ВВП на оборонну підтримку України

Влада Литви прийняла рішення спрямовувати частину ВВП на підтримку безпеки України. За підсумками засідання Державної ради оборони, йдеться про щонайменше 0,25% ВВП на оборонну підтримку України.

За словами президента Литви Гітанаса Науседи, його країна продовжуватиме твердо стояти з Україною до перемоги. Про це він заявив у соціальній мережі Х.

Глава держави зазначив, що Литва завжди підтримуватиме свободу.

"Сьогодні на засіданні Державної ради оборони ми домовилися виділити не менше 0,25% ВВП на підтримку безпеки та оборони України. Литва продовжуватиме твердо стояти з Україною до перемоги. Ми завжди підтримуватимемо свободу", – заявив Науседа.

За інформацією видання LRT, ставка в 0,25% ВВП була обрана як відправна точка. За словами міністра оборони Литви Лаурінаса Кащюнаса, якби всі країни НАТО внесли таку суму, це компенсувало б ресурси, виділені Росією на війну проти України.

Також глава оборонного відомства наголосив, що допомога Литви, спрямована Україні, в основному складається з бронетранспортерів М113, литовських безпілотників, засобів розмінування та радарів ППО. Відповідно до конституції Литви, Рада державної оборони обговорює та координує ключові питання державної оборони.

Нагадаємо, Україна отримає другу партію боєприпасів у рамках чеської ініціативи у липні 2024 року. Загалом до кінця року Україна має отримати близько півмільйона боєприпасів.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена рухається до того, щоб дозволити американським військовим підрядникам працювати в Україні. Це допоможе нашим військовим підтримувати та ремонтувати надані Штатами системи озброєння.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Сполучених Штатах обговорюють можливості подальшої підтримки оборонної промисловості України. Основний акцент робиться на захисті від повітряних загроз.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader