Помер лауреат премії "Оскар" сценарист "Китайського кварталу" Роберт Таун
Помер лауреат премії "Оскар" сценарист "Китайського кварталу" Роберт Таун

Помер лауреат премії "Оскар" сценарист "Китайського кварталу" Роберт Таун

Внесок Тауна не був зазначений у титрах для "Бонні і Клайд", знакового кримінального фільму, випущеного в 1967 році, і протягом багатьох років він був улюбленим письменником-привидом.

Помер сценарист і режисер Роберт Таун, володар премії "Оскар" за оригінальний сценарій фільму "Китайський квартал" і визнаний майстер сценарного мистецтва. Йому було 89. Таун помер у понеділок у своєму будинку в Лос-Анджелесі, йдеться в заяві публіциста Керрі Макклюр, пишуть американські ЗМІ.

Протягом довгої кар’єри, що почалася в 1960-х роках, коли він пішов працювати актором і сценаристом у режисера фільму "B Роджера Кормана", Таун став одним із найзатребуваніших сценаристів в історії кіно, якого знову і знову закликали розв’язувати структурні проблеми та створювати чудові моменти для фільмів інших людей.

Таун став відомим у 1970-х роках завдяки трьом критичним і комерційним хітам, випущеним протягом 14 місяців: "The Last Detail" (1973), "Chinatown" (1974) і "Shampoo" (1975). Усі три сценарії були номіновані на "Оскар", а "Китайський квартал" переміг у своєму році.

Незважаючи на те, що більшість сценаріїв, написаних Тауном, не згадувалися в титрах — наприклад, у "The Parallax View" (1974), "Marathon Man" (1976), "The Missouri Breaks" (1976) і "Heaven Can Wait" (1978) — він отримав рідкісну честь у 1973 році, коли режисер "Хрещеного батька" Френсіс Форд Коппола подякував йому у своїй промові вручення "Оскара" за сценарій зворушливої ​​та ключової сцени в саду Пачіно-Брандо — сцени, якої немає в книзі Маріо Пузо.

Роберт Таун
Фото: variety.com

Нагадаємо, раніше ми писали, що зірка "Піратів Карибського моря" помер після нападу акули.

Крім цього, Фокус писав, щопомер казахський опозиціонер Айдос Садиков після нападу в Києві.

Джерело матеріала
loader
loader