У Білому домі анонсували нові заяви на саміті НАТО щодо F-16 для України: що відомо
У Білому домі анонсували нові заяви на саміті НАТО щодо F-16 для України: що відомо

У Білому домі анонсували нові заяви на саміті НАТО щодо F-16 для України: що відомо

На саміті НАТО у Вашингтоні слід очікувати нових заяв у контексті програми забезпечення України сучасними американськими винищувачами F-16. Саміт розпочнеться у вівторок, 9 липня.

Таке оголошення зробив під час телефонного брифінгу високопосадовець адміністрації американського президента Джо Байдена в п'ятницю, 5 липня, передає Укрінформ. Він сказав, що наступного тижня будуть додаткові заяви щодо F-16 для Сил оборони України.

Як пише видання, у відповідь на запитання, чи будуть на саміті Північноатлантичного Альянсу заяви з приводу F-16 для України, чиновник Білого дому висловив очікування, що "наступного тижня ми матимемо про що оголосити додатково" в цьому зв’язку.

Він також нагадав, що пілоти Збройних сил України вже понад рік проходять навчання на F-16.

"Сполучені Штати вже більше року готують українських пілотів на платформі F-16, і ми досягли значного прогресу", – зазначив представник адміністрації США.

Раніше в Пентагоні сказали, що перші винищувачі, про які Київ просив щонайменше два роки, надійдуть в Україну за графіком, тобто цього літа.

Експерти вважають, що вони навряд чи призведуть до швидкої зміни ситуації на фронті, однак, безумовно, посилять обороноздатність України. Багато фахівців сходяться на думці, що перші F-16 допоможуть Україні зміцнити свій "повітряний щит". А це дасть пілотам час на підготовку, а іншим – на будівництво повітряної інфраструктури.

Як повідомляв OBOZ.UA, командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа заявив, що F-16, які Україна розраховує незабаром отримати від партнерів, допоможуть захистити північно-західну частину Чорного моря. Зокрема йдеться про морський коридор для цивільних суден.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader