"Далі – колапс": Ягун сказав, скільки ще часу Росія зможе підтримувати наступальний потенціал
"Далі – колапс": Ягун сказав, скільки ще часу Росія зможе підтримувати наступальний потенціал

"Далі – колапс": Ягун сказав, скільки ще часу Росія зможе підтримувати наступальний потенціал

Держава-агресор Росія нині має достатньо ресурсів та резервів для того, щоб підтримувати темп своїх наступальних операцій на фронті в Україні лише до кінця 2025 року. Після цього, Москва може зіткнутися з економічним колапсом.

Про це сказав заступник очільника Служби безпеки України у 2014-2015 роках, генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун в ефірі каналу Еспресо у п'ятницю, 5 липня. За його словами, таким є прогнози не тільки військових, а й економічних експертів.

"Більшість фахівців нині схиляється до того, що якщо ситуація триватиме на тому рівні на якому вона є, то Росія може підтримувати темп наступальних операцій до кінця 2025 року. Якщо нічого не буде кардинально змінюватися, то наприкінці 2025 року, зима-осінь, може просто відбутися економічний колапс (у Росії. – Ред.). Їхня держава не буде спроможною витримувати ситуацію, яку вони самі породили, у тому темпі, який мають зараз", – сказав Ягун.

Водночас, за його словами, це може трапитися і раніше. Наприклад, якщо Сили оборони України зможуть провести контрнаступальні операції на лінії фронту. Крім того, можуть відбутись й інші події, зокрема всередині самої Росії.

"Ми говоримо про ресурси Росії. Для того щоб проводити наступальні операції потрібні ресурси й засоби. Тому про термін до кінця 2025 року говорять не так військові експерти, як економісти", – додав він.

Як повідомляв OBOZ.UA, директор військових програм Центру Разумкова, військовий експерт Микола Сунгуровський вважає, що армія РФ концентрує основні зусилля на східному фланзі фронту, бо не має достатніх резервів для того, аби піти в рішучий наступ стратегічного рівня.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader