Франція обіграла Португалію по пенальті та вийшла до півфіналу Євро-2024
Франція обіграла Португалію по пенальті та вийшла до півфіналу Євро-2024

Франція обіграла Португалію по пенальті та вийшла до півфіналу Євро-2024

У німецькому Гамбурзі відбувся другий матч 1/4 фіналу чемпіонату Європи-2024 між збірними Португалії та Франції. В результаті французи здобули перемогу над противником і стали другою командою, яка зіграє у фіналі турніру. Про це пише Isport.

У першому таймі захисти обох збірних був просто непробивним, але в другому таймі ситуація змінилася: і Португалія, і Франція створили кілька добрих моментів, які могли закінчитися голами. Проте Майк Меньян та Діогу Кошта були на висоті, а якщо їм не вдавалося впоратися, на допомогу приходили захисники та промахи нападальних. До того ж останні 15 хвилин основного часу команди грали без своїх ключових гравців: Антуан Грізманн та Бруно Фернандеш залишили поле.

Оскільки за 90 хвилин ніхто не зміг забити, матч перейшов у додатковий час. У цей період команди знизили темп, менше атакували та ризикували. Ні за основний, ні за додатковий час переможець так і не визначився. Результат гри вирішувала серія пенальті – друга поспіль для команди Роберто Мартінеса.

Першим до м'яча підійшов Усман Дембеле та пробив у протилежний кут від стрибка Діогу Кошти. Потім бив Кріштіану Роналду - Меньян вгадав напрямок, але не зміг відбити удар. Далі Юссуф Фофана, Бернарду Сілва та Жуль Кунде забили свої пенальті, а Жоау Фелікс влучив у штангу. Бредлі Барколя розвів Кошту та м'яч по різних кутках, зробивши рахунок 4:2. Нуну Мендеш міг або продовжити серію пенальті, або завершити її та він її продовжив.

Багато що вирішувалося після удару Тео Ернандеса, який бив п'ятим у французів. Лівий захисник Мілана впевнено пробив та приніс своїй країні перемогу над Португалією. Таким чином, Франція пройшла у півфінал, де зустрінеться з Іспанією, яка раніше у додатковий час перемогла Німеччину.

  • 5 липня Іспанія стала першим півфіналістом Євро-2024. Команда здобула перемогу над Німеччиною, скориставшись додатковим часом.
  • 26 червня збірна України розписала нульову нічию зі збірною командою Бельгії у фінальному турі групового етапу чемпіонату Європи. Таким чином, українці завершили виступи на турнірі.
Теги за темою
футбол
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader