Байден заявив, що "зупинив Путіна" та об'єднав 50 країн для допомоги Україні
Байден заявив, що "зупинив Путіна" та об'єднав 50 країн для допомоги Україні

Байден заявив, що "зупинив Путіна" та об'єднав 50 країн для допомоги Україні

Американський президент Джо Байден дав перше інтерв'ю після дебатів. Він заявив, що за час керівництва Сполученими Штатами йому вдалося згуртувати Північноатлантичний Альянс і об'єднати 50 держав, щоб допомогти Україні. Про це повідомляє ABC News.

- Я той хлопець, який згуртував НАТО. Ніхто не думав, що я можу розширити його. Я той хлопець, який зупинив Путіна. Ніхто не думав, що це може статися. Я той хлопець, який разом з AUKUS розробив південно-тихоокеанську ініціативу. Я той хлопець, який об'єднав 50 країн – не лише в Європі, а й за її межами, щоб допомогти Україні, - відповів Байден на запитання журналіста про те, чи зможе продовжити ефективну роботу, якщо буде переобраним президентом США.

Джо Байден вважає, що йому вдасться "обігнати" Дональда Трампа та здобути перемогу на виборах. Американський лідер заявив, що після дебатів отримав підтримку від лідерів демократів у Конгресі, які порадили йому "залишатися в перегонах".

- Якби Господь Всемогутній зійшов і сказав: "Джо, виходь з перегонів", я вийшов би з перегонів. Господь Всемогутній не спускається, - наголосив він.

  • 28 червня у США відбулися дебати президента Джо Байдена та колишнього президента США Дональда Трампа. Під час розмови порушувалися питання щодо війни Росії в Україні.
  • 5 червня у Білому домі заявили, що після перших передвиборчих дебатів Джо Байден відвідав лікаря. Так, американський лідер отримав довідку, що він здоровий.
Теги за темою
Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader