Як Китай готується до війни за прикладом Німеччини 1939-го: у чому головна подібність
Як Китай готується до війни за прикладом Німеччини 1939-го: у чому головна подібність

Як Китай готується до війни за прикладом Німеччини 1939-го: у чому головна подібність

У східнокитайському порту Дуньїн на початку 2024 року часто пришвартовувалися кілька танкерів, які одночасно вивантажували російську сиру нафту до нового сховища на 31,5 млн барелів.

Про це повідомляло агентство Reuters у квітні.

Трейдери заявили, що все це було частиною узгоджених і навмисних зусиль Китаю щодо створення стратегічних запасів для можливо невизначеного майбутнього.

У статті для блогу про міжнародні відносини та конфлікти War on the Rocks, опублікованій 17 квітня, Майк Штудеман, колишній командувач Управління військово-морської розвідки та розвідки США та директор Індо-Тихоокеанського командування США, стверджував, що це було частиною набагато ширшого. процесу.

"Сі Цзіньпін готує свою країну до вирішального зіткнення", - написав він, описуючи китайського лідера як "мілітаризує китайське суспільство і готує свою країну до потенційної війни високої інтенсивності".

Частина цього, як він припустив, включала створення стратегічних запасів основних товарів та ресурсів, захист Китаю від санкцій, подібних до тих, що були введені проти Росії після її вторгнення в Україну, або, по суті, від військової блокади в рамках регіональної чи глобальної війни.

Тепер все більше експертів вважають, що Китай накопичує ресурси та сировину, щоб підготуватися до війни, швидше за все, до вторгнення на Тайвань, яке може втягнути його у затяжну війну.

Джерело: economictimes.

Читайте також:

Війська КНДР у Донецькій області: експерт розповів, чим може відповісти НАТО.

Ризик нової війни: де назріває ескалація, невтішний прогноз експерта.

Підсумок дебатів – «катастрофа» для Байдена: демократи шукають заміну.

Теги за темою
Росія Китай
Джерело матеріала
loader