Чому жінкам не можна працювати 6 липня і що заборонено робити матерям: суворі заборони на Сисоя
Чому жінкам не можна працювати 6 липня і що заборонено робити матерям: суворі заборони на Сисоя

Чому жінкам не можна працювати 6 липня і що заборонено робити матерям: суворі заборони на Сисоя

У церковному календарі це день пам'яті преподобного Сисоя Великого та мученика Єрмія афінського. Інші назви свята: "Сисой і Єремей", "Сисой світлий", "Єремей".

У народі здавна вважали, що на Сисої день особливі властивості набуває роса. Вона дає сили та здоров'я як людям, так і тваринам та птахам.

Чому жінкам не можна працювати 6 липня і що заборонено робити матерям: суворі заборони на Сисоя - Фото 1

Вважається, що Сиса може захистити і допомогти хліборобам, тому йому можна помолитися сьогодні і про хороший урожай. У цей день випадає сильна роса. Вона може дати людям, птахам та звірам енергію та силу. Є повір'я, що якщо пройти босоніж травою, то це зміцнить тіло і позбавить всіх хвороб. Але не витирайте ноги, надягніть теплі шкарпетки та взуйтеся. Так треба проходити до полудня. Тваринам теж краще бути схожим на росу, а ще її додають у їжу домашній худобі. Вважається, що тоді вона не хворітиме.

Чому жінкам не можна працювати 6 липня і що заборонено робити матерям: суворі заборони на Сисоя - Фото 2

До цього дня у наших предків сінокіс добігав кінця, а жнива ще не скоро, тому сьогодні чистили льохи після першого врожаю. Це можна було робити лише чоловікам, бо стає агресивним злий дух. І жінки не зможуть його перемогти. Вважається, що нечисть особливо не любить веселих та смішних дівчат.

Думайте сьогодні тільки добре, бо якщо мати прокляне доньку в серцях, то доля обох буде незавидною. Можливо навіть, що незабаром настане смерть. Не поспішайте з важливими справами, бо вони можуть закінчитися провалом, всі проблеми відкладіть на завтра.

Ще сьогодні є традиція готувати смородинове варення. Кожна господиня робить його по-своєму, але вважається, що перед цим важливо вмитися та помолитися.

Людина, яка збирає ягоди смородини
Людина, яка збирає ягоди смородини

Що не можна робити 6 липня

Сьогодні, як і в інші дні, церква не схвалює лайки та сварок, злості, наклепи, жадібності, зневіри. Не можна відмовляти у тому, хто просить про неї.

Народні прикмети не радять спішити - можна поспіхом наробити непотрібного, а також робити домашні заготівлі - вийдуть невдалі і доведеться викинути. 6 липня за повір'ями не слід працювати жінкам - є ризик нашкодити собі, тому всю важку роботу цього дня беруть на себе чоловіки.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.

Джерело матеріала
loader
loader