У Часів Ярі на Донеччині залишаються 635 жителів
У Часів Ярі на Донеччині залишаються 635 жителів

У Часів Ярі на Донеччині залишаються 635 жителів

У місті Часів Яр на Донеччині ще залишаються 635 мирних жителів – це люди пенсійного віку, хоча є і молодь. Від початку тижня ніхто з них не погодився евакуюватись з міста.

Про це розповів начальник військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус. Він зазначив, що російські окупанти безперервно обстрілюють Часів Яр з усього наявного озброєння; під обстрілом знаходяться всі райони міста.

"В місті, окрім людей пенсійного віку, залишається і молодь, їх приблизно декілька десятків. Загалом людей евакуюємо до Краматорська, більша частина їдуть до родичів. Але зараз люди просто не їдуть з міста. Евакуювати людей стало небезпечніше, ніж було до цього, бо активність дронів не знижується. Лінія проведення бойових дій безпосередньо дуже близька до міста. В цих умовах приїхати у місто, щоб забрати людину, важко", – розповів він.

Влада намагається не залишати мешканців міста сам на сам з війною. Людям регулярно завозять по районах воду та гуманітарну допомогу.

За словами Чауса, у місті постійно працює один лікар, ще один приїздить декілька разів на тиждень. Також працюють у місті медсестри.

У Часів Ярі на Донеччині залишаються 635 жителів

Часів Яр в Бахмутському районі Донецької області є адміністративним центром Часовоярської міської громади. Місто розташовано за 15 кілометрів від Бахмута. До 2014 року у громаді проживали быльше 14 тисяч жителів, а до повномасштабного російського вторгнення – трохи менше 13 тис. Через війну населення міста впало в 15 разів: станом на березень 2024 року в Часовому Яру перебувало близько 790 жителів. 

Як повідомляв OBOZ.UA, після того, як наші Сили оборони відійшли на інший бік каналу, кількість ворожих артилерійських обстрілів зменшилася. Однак це не означає, що ситуація у Часовому Яру стала спокійнішою.

Взагалі, російські окупаційні війська не мають повного контролю над мікрорайоном Канал у Часовому Яру. Ця територія повністю знищена і скоріше є сірою зоною.

У мережі показали, як зараз виглядає Часів Яр на Донеччині – окупанти фактично його зруйнували. На кадрах порівняли вигляд мікрорайону Канал у липні 2022 року та 8 березня 2024 року.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала