Новітній іранський есмінець "Саханд" пішов під воду просто в порту
Новітній іранський есмінець "Саханд" пішов під воду просто в порту

Новітній іранський есмінець "Саханд" пішов під воду просто в порту

Повідомляють, що двоє людей загинули. На фото видно, що корабель лежить, занурившись у воду практично повністю.

Есмінець ВМС Ірану "Саханд" перекинувся під час ремонту в південному порту Бендер-Аббас, повідомили в неділю іранські державні ЗМІ, пише Reuters.

"Під час ремонту Sahand на причалі він втратив рівновагу через потрапляння води. На щастя... судно швидко повертається в рівновагу", — повідомило офіційне інформаційне агентство IRNA з посиланням на заяву ВМС.

Коли саме стався інцидент, не уточнюється. Державні ЗМІ опублікували фотографію 96-метрового судна, що перекинулося, і повідомили, що кількох людей доправили в лікарню з легкими травмами.

Затонулий есмінець "Саханд" у порту
Фото: соцмережi

При цьому інші іранські ЗМІ повідомили, що на борту есмінця загинули два офіцери. За наявними даними, "Саханд" готувався до патрулювання з боротьби з піратством в Індійському океані.

Намагаючись запобігти паніці, Салман Зарбі, голова Іранського комплексу суднобудування і морської промисловості (ISOICO), заявив в інтерв'ю агентству Fars News у неділю, що все ще є можливість відремонтувати і ввести судно в експлуатацію.

Але на фото видно, що корабель практично повністю опинився під водою.

Причиною аварії на новому есмінці ВМС Ірану Sahand, ймовірно, стала несправність балансувальної цистерни корабля або проникнення води після ремонту вала фрегата, передає агентство Fars. Есмінцю всього кілька років — він став до ладу наприкінці 2018 року. Згідно з відкритими джерелами, він отримав назву на честь затопленого 1988 року однойменного фрегата.

Есмінець "Саханд" до інциденту
Фото: соцмережi

Нагадаємо, 3 липня на військовому параді в Мінську, присвяченому річниці незалежності Білорусі, помітили розрахунки з ударними дронами "Герань-2" — аналогом іранських БПЛА Shahed. Відео було опубліковано на офіційному сайті глави РБ Олександра Лукашенка. Водночас під час параду диктор представив дрон під назвою "Кочівник" як "нову вітчизняну розробку".

Джерело матеріала
loader