Російської армії в Торецьку немає, заявили у ЗСУ на тлі наступу окупантів
Російської армії в Торецьку немає, заявили у ЗСУ на тлі наступу окупантів

Російської армії в Торецьку немає, заявили у ЗСУ на тлі наступу окупантів

Сили оборони України контролюють обстановку в районі міста Торецьк Бахмутського району Донецької області, там тривають бої, наразі територіальних успіхів у російських окупантів немає. Про це 8 липня заявив спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

- Ситуація навколо міста Торецька така, що Сили оборони контролюють обстановку. Слід зазначити і наголосити, що станом на цей момент ніяких територіальних успіхів ворог не мав, ворожої російської армії в місті немає, - сказав він.

Волошин додав, що Росія намагається тиснути на цьому напрямку і на цій ділянці фронту тривають бої. 

- Активні бойові дії тривають щодня. Бойові дії з противником відбуваються на підступах у районі околиць міста, - зазначив спікер.

За словами Волошина, російська армія намагається захопити місто, не рахуючись із втратами свого особового складу і техніки. Противник шукає слабкі місця в українській обороні, кидає на штурми мобілізованих і колишніх ув'язнених.

- Також присутні підрозділи "шторм z", "шторм v", які застосовують як штурмові і часто використовують, щоб виявити позиції або розмінувати територію. Окупанти проводять багато так званих "м'ясних штурмів" мобільними вогневими групами, - розповів він.

Крім того, російські окупанти обстрілюють Торецьк із різних засобів ураження.

Волошин зазначив, що противник намагається активізувати свої зусилля на окремих ділянках фронту та покращити своє тактичне становище. Українські захисники продовжують протидіяти спробам противника просунутись у глибину території України, спрямовують зусилля на зриві виконання російськими окупантами завдань наступу.

У коментарі Суспільне Донбас речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин розповів, що окрім Торецька російські війська щодня штурмують позиції ЗСУ під Нью-Йорком, відправляючи мʼясні штурми за підтримкою різної артилерії.

Наприкінці червня російська армія почала наступ на Торецькому напрямку. Це остання ділянка фронту, де лінія бойового зіткнення трималася в межах АТО–ООС.

21 червня український OSINT-проєкт DeepState повідомив, що російським окупантам вдалося захопити селище Шуми перед Торецьком. 28-го червня – просунутися по частині сусіднього селища Південне.

За останні півтора тижня, за даними DeepState, відстань від крайніх російських позицій до межі міста Торецька скоротилася від п'яти кілометрів до двох.

3 липня американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що російське військове командування має намір використати наступ на Торецьк для створення оперативних можливостей для просування або в районі Часового Яру або в районі Авдіївки.

  • 4 липня у ЗСУ підтвердили, що Сили оборони залишили мікрорайон Канал у Часовому Яру Бахмутського району.
  • 7 липня на Покровському напрямку збили російський Су-25, який обстрілював позиції підрозділів Сил оборони України.
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader