Сили оборони знищили САУ "Піон" у Бєлгородській області. Відео
Сили оборони знищили САУ "Піон" у Бєлгородській області. Відео

Сили оборони знищили САУ "Піон" у Бєлгородській області. Відео

Українські воїни продовжують завдавати втратросійським окупантам вже на території РФ. Так, за допомогою дронів вони уразили російську 203-мм самохідну артилерійську установку 2С7 "Пион" у Бєлгородській області.

Загрозу для Харківщини ліквідував підрозділ Requiem group Сил спеціальних операцій. Відео знищення артсистеми опублікував волонтер та блогер Сергій Стерненко.

"Уражено дуже жирну ціль — САУ 2С7 Піон на території БНР. Воїни підрозділу Requiem groupСил спеціальних операцій за допомогою ваших довгих дронів завдали ударів по російській великокаліберній (203 мм) самохідній артилерійській установці, котра обстрілювала Харківщину", – написав він.

Тим часом портал "Мілітарний" додає, що виявити та уразити ворожий "Пион" за допомогою FPV-дрона допомогли здобуті на полі бою навички українських захисників: САУ окупанти розташували на добре замаскованій позиції

Сили оборони знищили САУ "Піон" у Бєлгородській області. Відео

Там також пояснили, чому саме ця САУ вважається "дуже жирною ціллю".

"Самохідна артилерійська система 2С7 "Пион" є найдалекобійнішою ствольною артилерійською системамою у складі російської армії та здатна вести вогонь на дальності понад 30 км. Така дальність є недосяжною для артилерійських систем радянського зразка, а також деяких західних систем, при використанні звичайних уламково-фугасних снарядів", – йдеться у повідомленні.

Зважаючи на вищезазначене, вести проти "Піонів" контрбатарейну боротьбу – завдання не з простих. Впоратися з ним можуть хіба реактивні системи або FPV-дрони зі збільшеною дальністю польоту, як у цьому випадку.

Нагадаємо, вранці 7 липня стало відомо, що у Воронезькій області прилетіло по складу боєприпасівЗа версією губернатора регіону область атакували "кілька БпЛА", проте російська ППО їх нібито "виявила і знищила".

Водночас Гусєв повідомив про "пригоду з українським БпЛА": за його версією, залишки збитого дрона впали на "один зі складів", внаслідок чого там спалахнула пожежа і почалася детонація "вибухонебезпечних об'єктів".

У населеному пункті, де боєприпаси, що детонують, вже почали палити та руйнувати нерухомість росіян, оголосили режим НС, місцевих жителів евакуюють.

Тим часом росіяни скидають у мережу все більше відеоз наслідками детонації та спростуванням брехні щодо збиття БпЛА.

За даними джерел, склад, детонація на якому триває майже весь день,  знищили дрони СБУ. З нього ракети, снаряди для танків та інше озброєння загарбники постачали на фронт. 

Тільки перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader